Подскажите пожалуйста,как вы писали заяву в киберполицию.дайте пример пожалуйста.хочу написать,за сегодня больше 200пропушеных и угрозы
Звернення від
адреса :
Я має кредитну заборгованості перед деякими банківськими установами. Але впродовж місяця постійно отримую погрози та багато дзвінків від невідомих мені осіб , а саме ( перелік компанії та їх офіційну адресу)
Телефони такі, як 0633203245, 0442246384, 0930812708, 0442878160, 0638224360, 0482334105, 0482324616, 0577657751, 0730849065, 0462979138 та багато інших.
При цьому кредитори не залишає у спокої ні мене, ні мою сім’ю, ні знайомих мені людей. Протягом тривалого часу ми отримуємо постійні телефонні дзвінки, SMS-повідомлення та звернення іншими засобами комунікації з вимогами сплати боргу.
У постійних телефонних дзвінках, SMS-повідомлення та письмових звернення, в тому числі із вживанням образливих або загрозливих висловів, які здійснюються невідомими особами від імені кредитора, я продовжую отримувати вимоги сплати боргу в розмірі 400 % від розміру кредиту.
З цього приводу йому було повідомлено, що відповідно до ч. 5 ст. 19 Закону України «Про захист прав споживачів», як агресивні забороняються такі форми підприємницької практики:
- здійснення постійних телефонних, факсимільних, електронних або інших повідомлень без згоди на це споживача;
- здійснення тривалих та/або періодичних візитів до житла споживача, незважаючи на вимогу споживача про припинення таких дій або залишення житла.
Відповідно до ч. 4 ст. 19 цього ж Закону, агресивною вважається підприємницька практика, яка фактично містить елементи примусу, докучання або неналежного впливу. При цьому, серед іншого, при встановленні наявності таких елементів до уваги береться вживання образливих або загрозливих висловів, а також загрози здійснити незаконні або неправомірні дії.
3. Я також наголошую на тому, що не давав кредитору згоди на обробку моїх персональних даних, зокрема, на їх передачу третім особам. Однак постійні телефонні дзвінки, SMS-повідомлення та інші звернення, в тому числі із вживанням образливих або загрозливих висловів, які здійснюються невідомими особами від імені кредитора, вказують на те, що як мінімум не виконуються вимоги Закону України «Про захист персональних даних», оскільки зазначені особи володіють повню інформацією про відносини між мною та кредитором.
Загалом в таких в діях містяться ознаки злочинів, передбачених рядом статей Кримінального кодексу України, зокрема: ст. 182 «Порушення недоторканості приватного життя»; ст. 189 «Вимагання»; ст. 355 «Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань»; ст. 356 «Самоправство». Це при тому, що кредитор має відповідну ліцензію на здійснення фінансових операцій.
4. Як вже було зазначено, кредитор ігнорує мої звернення до нього з офіційними листами. Відповідно до статті 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за незаконну відмову у прийнятті та розгляді звернення.
Я неодноразово попереджв кредитора, що в разі відсутності або неповної відповіді на мої звернення, продовження незаконної обробки моїх персональних даних, подальшого використання агресивної підприємницької практики (телефонних дзвінків, листування, візитів, електронних повідомлень до мене, моїх близьких, родичів та інших осіб чи організацій, інших незаконних дій службових осіб, я залишаю за собою право звернутись за захистом своїх інтересів до:
- Національної комісії, з що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг);
- Органів МВС із заявами про скоєння кримінальних правопорушень за статтями 182, 189, 353, 355, 356 та ін. Кримінального кодексу України;
- Органів прокуратури України;
- Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів;
- Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (щодо питань захисту персональних даних);
- Судових органів, в тому числі щодо за фактом адміністративного правопорушення за ст. 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення;
- Громадських правозахисних організацій;
- Засобів мас-медіа.