Ґігерша
Форумчанин
- Дописи
- 439
- Реакції
- 296
- Бали
- 1013
Ґігерша не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня, я на форумі вже майже рік, але так досі і не поділилася з вами своєю історією. Все почалося з того що коли я почала жити окремо від батьків, а це був період ковіду. Тобто десь 2020 рік. Через брак коштів в мене з'явитися кредитки. Це були банки Моно, ОТП та Альфа банк, і пізніше з'явився Приват (але мені кредитку тупо нав'язали). Але кредитні ліміти були 1000 грн. Я ними активно користувалася, і на деякі навіть отримувала ЗП (моно), звісно іноді навіть оформлювала оплату частинами. По мірі того як я користувалася кредитками мені підвищували ліміти. Так вийшло що Моно дав ліміт на 50к, Альфа на 60к, ОТП на 7к і потім Приват на 5к. Всі кредитки до війни я справно платила і коли розуміла що до дати внесення мінімального платежу не вистачало коштів, то дуже панікувала і просила додати коштів у мами чи у хлопця. Звісно переломним моментом стала війна. Мене звільнили з роботи, де я отримувала відносно не погану Зп, і весь період кредитних канікул я сиділа без грошей. Потім кредитні канікули відмінили, і я розуміла що мені треба шукати роботу щоб закривати борги. В цей період я знайшла роботу в магазині, де працювала по 12 годин і отримувала ну максимум 12к. В цей період я зробила найбільшу помилку, я перекрила частиною грошей з Моно, борг в Альфа банці і оформила реструктуризацію. Через те що ЗП була маленька я кинула платити ОТП, Приват списувати з ЗП копійки, справно я платила в Моно банк і трохи в Сенс банк. В грудні 2022 року я перегоріла на роботі, навантаження величезне, а зарплата малюсенькая. Тому кинула роботу і почала займатися підробітком вдома. Перші півроку кошти буди нормальні я гасила Моно, Приват і Сенс. Але в якийсь момент грошей стало все менше і менше. Я кинула платити в Моно і Сенсі. Потім в якийсь момент Монобанк поставив ультиматум, мол якщо я оплачу відсотки і додатковий платіж то можу знову платити по графіку мінімальних платежів. Тоді в паніці, я взяла кредит в Слон, 9к і перекрила ним Моно, а потім вже понеслося з МФО. Мені не вистачало на життя я взяла кредит в Майкредіт 7к і Шг 4к, ну а далі все як в тумані, я почала брати МФО на не великі суми щоб перекрити ними Майкпедіт і ШГ. І взяла великий кредит на 8к в Твоїй позиці щоб перекрити маленькі. На той момент в мене було порядку 10 чи 11 МФО в цілому, і паралельно знову просрочка в Моно. В листопаді я кинула платити всі мфо. В січні закрила знову Моно просрочку, пару місяців заплатила і знову кинула. За період з січня по серпень цього року я закрила десь 5 чи 6 МФО. Майкредіт продали ЄАПБ, але думкою про те що якщо не вийде нормально з ними домовитися і все дійде до суду, я змирилися. Бо ті з тіла 6к хочуть 20к. І от в цьому місяці я думала що закрию знову просрочку по Моно і на цьому закрию з ними питання, паралельно виникла пропозиція від ШГ про закриття за тіло. І тут вже в мене виникає думка а не забити мені на Монобанк. Тим більше тільки просрочки я заплатила на 18к. Гложили мене ці думки, коли в той же день в моєму будинку сталася пожежа через замикання в електрощитовій на нижньому поверсі. Вогонь перекинувся на найближчі квартири що буди з щитовою і одна згоріла, а інша не дуже постраждала. В той день я налякана летіла по сходах через їдкий дим з 8 поверха. І так той дим зіпав мої очі і з переляку я навіть не подумала що потрібно взяти з собою документи чи прикрити мокрим полотенцем обличчя. Я від браку інформації і страху за своє життя просто входила кота і так ми з ним тікали через дим на нижній поверх. Тоді в диму я подумала що зараз надихаюся і пору від нього. Але через два поверхи мене зустріли пожежники допомогли спуститися і впринципі за годину порушили Вогонь. Ніхто не постраждав, і це вже добре. На наступний день мене взяла така злість, бо через ці стані борги я навіть і не згадала про те як хотіла піти здати аналізи щоб перевірити здоров'я, чи те що в батьків зламався бойлер і їм потрібна допомога. Весь час думала тільки про срані борги. Я взяла виписку з монобанку і дійшла до висновку що я мінімальними платежами як не перекрила повністю кредит, так більшу половину виплатила, і так мене це розізлило. Що я вирішила забити фіг на Моно і судитися, ШГ я закрию і також хочу перекрити Сенс, там сума не велика і мінімальний платіж не кусається, також паралельно плачу реструктуризацію в Приваті, де мінімальний платіж то копійки і я швидко його закрию. І з часом позакриваю маленькі морги по тисячі в МФО, але це не зараз так точно. Вирішила відкладати кошти на суди і нарешті зайнятися своїм здоров'ям, бо не відомо до чого ті стреси і нервування мене довдуть. Ось так. Поки писала цей текст, то аж стало легше на душі і я абсолютно впевнена в своїх поглядах на ці проблеми. Відчуття таке наче я переродилися. Дуже вдячна що існує цей форум і історії людей щодо кредитів в МФО і банках мені весь цей час допомагали, і вкоренили думки що з шарагами млжна домовитися самому, і що якщонавіть і дійде до суду, то це не страшно. Рухаюсь впевнено далі до своєї мети вилізти з цієї жопи
️
️
️