Maryna Myr
Перевірений
- Дописи
- 343
- Реакції
- 538
- Бали
- 1043
Maryna Myr не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Ну що ж, жителі форуму, поділюсь і я своєю історією боргової ями.
З поняттям кредит я особисто познайомилася в студентські роки, коли потрібно було купляти техніку для навчання. В той період я почала офіційно працювати, тому мала надію що справлюсь. Та згодом студентку понесло. Захотілося новий телефон, захотілося поїхати на фестиваль і багато інших хотілок. Згодом в процесі навчання (а навчалася я на фінанси
) я почала ознайомлення з фінансовою грамотністю і зрозуміла що цього потрібно навчати з самого садочку. Паралельно з моїми кредитами, мій тато оплачував моє навчання також в кредит. Тому на 4 курсі я прийняла рішення взяти більший кредит в Райфі та закрити кредити тата, а отже взяти повну відповідальність на себе. Багато років мені вдавалося спокійно сплачувати кредити щомісячними платежами, допоки я не вирішила поїхати за кордон, заробити більші кошти та в кінці кінців закрити їх. З цього моменту я вважаю починається мій найгірший період в цій історії. Мене підставляють свої ж українці на 60000 і я вперше звертаюсь до МФО. Потім почалося такий комок із займів для закриття попередніх. Паралельно татові потрібно було робити операцію з заміни суглоба на протез, операція дорога, тому прийшлося знову брати в борг. Тато залишився без роботи з інвалідністю і реабілітацією, тому всі фінанси впали на мої плечі. Так як в той період займів вже було багато, я приймаю найболючіше рішення продати свою квартиру за містом
Не судіть строго, всі вчаться на своїх помилках. Після навалилась хвороба бабусі (нажаль, в цьому році бабуся стала янголом), кошти з залишку квартири пішли на лікування, проте їх не вистачило. Тому в лютого 2022 року я знову звертаюсь в МФО. Починається повтомасштабне вторгнення, звичайно всі виплати по МФО відійшли далеко в сторону, тому виникають протермінування. На інтуїтивному рівні закриваю банківську картку на яку були зарахування, закриваю соц мережі, змінюю номер телефону, не заходжу в кабінети (точніше навіть не можу зайти, бо сім карта перестала приймати смс
- вважаю це знаком 
) і протягом 2-х років періодично читаю листи від компанії та чекаю адекватних пропозицій. І ось в грудні одна із МФО подає до суду (Бізнес позика) і так розпочинається новий етап в моїх стосунках з МФО 
Тепер готують до відносин з виконавцями і пошуку нових ідей заробітку, щоб перекрити ту суму що заблокують до 14200.
І на даний момент, з зп мені більш менш вдається виплачувати кредити в райф, що тягнуться ще із студентських років (але щось підозрюю що можуть і вони скоро подати, бо зараз виникли непередбачені обставини і трішки протермінування) та протермінування по МФО (список скину як тільки потрапляю додому, де все записано)
Якось так
Хотіла коротко, а вийшло як завжди
Зараз морально готуюсь до відрахувань з зп
І паралельно думаю про те, як збільшити дохід і деколи заробляю додаткові кошти)
А що ж оптимістичного з цього?
Так те, що я перестала рвати на собі волосся при згадці про МФО і те, що впевнена, що всі проблеми можна вирішити, крім смерті
І доречі, в більшості заслуга такого мислення це даний форум. Я давно його читала, але тільки недавно зареєструвалась. Тому я дуже вдячна всім причетним до створення даного місця сили і підтримки. Ви круті
З поняттям кредит я особисто познайомилася в студентські роки, коли потрібно було купляти техніку для навчання. В той період я почала офіційно працювати, тому мала надію що справлюсь. Та згодом студентку понесло. Захотілося новий телефон, захотілося поїхати на фестиваль і багато інших хотілок. Згодом в процесі навчання (а навчалася я на фінанси
Тепер готують до відносин з виконавцями і пошуку нових ідей заробітку, щоб перекрити ту суму що заблокують до 14200.
І на даний момент, з зп мені більш менш вдається виплачувати кредити в райф, що тягнуться ще із студентських років (але щось підозрюю що можуть і вони скоро подати, бо зараз виникли непередбачені обставини і трішки протермінування) та протермінування по МФО (список скину як тільки потрапляю додому, де все записано)
Якось так
Хотіла коротко, а вийшло як завжди
Зараз морально готуюсь до відрахувань з зп
І паралельно думаю про те, як збільшити дохід і деколи заробляю додаткові кошти)
А що ж оптимістичного з цього?
Так те, що я перестала рвати на собі волосся при згадці про МФО і те, що впевнена, що всі проблеми можна вирішити, крім смерті
І доречі, в більшості заслуга такого мислення це даний форум. Я давно його читала, але тільки недавно зареєструвалась. Тому я дуже вдячна всім причетним до створення даного місця сили і підтримки. Ви круті
Останнє редагування: