Могут ли удерживать из зарплаты, не уведомив меня?

• Автор теми Автор теми Juleshka
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 16
  • Перегляди Перегляди 1K

Juleshka

Форумчанин
Дописи
49
Реакції
20
Бали
2565
Juleshka не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
У меня такой вопросик, могут ли списывать с зп 20% от долга, не поставив об этом в известность меня, как минимум на работе?

У меня такой вопросик, могут ли списывать с зп 20% от долга, не поставив об этом в известность меня, как минимум на работе?
Так зайдіть в бухгалтерію, уточніть.. ви є в реєстрі боржників?

Так зайдіть в бухгалтерію, уточніть.. ви є в реєстрі боржників?
Мне просто интересно, если на работу прилетит такая штука, то разве на работе не должны мне об этом сказать? Или могут упустить такое?

Могут. Все зависит от бухгалтерии конкретного предприятия. И потом....Вас в известность должен ставить исполнитель, в первую очередь. Лично я, по первому разу узнал, когда уже сняли. Больно уж у нас они были трусливые, в кабинетах. Сейчас гораздо покладистее...)))

Мне просто интересно, если на работу прилетит такая штука, то разве на работе не должны мне об этом сказать? Или могут упустить такое?
Ну питання звісно у вас цікаве... Хто з нас може знати, який у вас бухгалтер, чи повідомить вона вас, чи навпаки, буде мовчати як партизан :pardon:

Ну питання звісно у вас цікаве..
сам только недавно узнал о 110 статье КЗпПУ...а ведь действительно обязан должен, получается.
Стаття 110. Повідомлення працівника про розміри оплати праці

При кожній виплаті заробітної плати власник або уповноважений ним орган повинен повідомити працівника про такі дані, що належать до періоду, за який провадиться оплата праці:

а) загальна сума заробітної плати з розшифровкою за видами виплат;
б) розміри і підстави відрахувань та утримань із заробітної плати;
в) сума заробітної плати, що належить до виплати.
вообще слово "повинен" лично я заменил бы на "зобов'язаний"...

Останнє редагування:
сам только недавно узнал о 110 статье КЗпПУ...а ведь действительно обязан должен, получается.

Ну так он (работодатель) и уведомит в расчетном листе.Но только у меня на предприятии его выдают в день з/п.

Багато де, бухгалтера, роздруковують бумажки з розрахунками..

В мене бухгалтер аж потім сказав. Спочатку я цю інфо побачила у розрахунковому листі, який на емейл приходить

работодатель должен уведомить))) но уже после удержания)))

Багато де, бухгалтера, роздруковують бумажки з розрахунками..
сколько случаев ни встречал, это скорее как исключение и человек уже после второго списания узнавал как правило))

Вкладення

• Screenshot_20211006-142021_Chrome.webp
    Screenshot_20211006-142021_Chrome.webp
    143.4 Кб · Перегляди: 30
Назад
Угорі