Комунальні борги за померлим. Новий договір

• Автор теми Автор теми Олександре
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 15
  • Перегляди Перегляди 1K
Дописи
9
Реакції
2
Бали
3
Олександре не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Вітаю.

Я перевіз сім’ю до батьків на квартиру (ми постійно там були прописані).

Батько помер (усі квитанції приходили на нього), мати є.

Ми багатодітні. Тому, буду оформлювати договори з комунальними підприємствами на себе, для отримання пільг на споживання.

Питання:

Можу я заключити на себе новий договір з постачальниками без попередньої сплати боргів (усі разом, десь 10-12 тис)? Боргів не було до 24 лютого 2022.

Також, чи переходять комунальні борги на договір зі мною? Тобто, я автоматом буду отримувати квитанції з боргами?

Чи можу я отримати договори без пункту, де я приймаю на себе борги? Та, не платити їх?

Вже стикнувся з шахраями, які пропонують супер діючі варіанти, які не діють, за значні кошти. Май же не потрапив у цю карусель невичерпних рішень до останньої копійчини.

З повагою, Олександр!

Вітаю.

Ми багатодітні. Тому, буду оформлювати договори з комунальними підприємствами на себе, для отримання пільг на споживання.

Питання:

Можу я заключити на себе новий договір з постачальниками без попередньої сплати боргів (усі разом, десь 10-12 тис)? Боргів не було до 24 лютого 2022.

Також, чи переходять комунальні борги на договір зі мною? Тобто, я автоматом буду отримувати квитанції з боргами?

Чи можу я отримати договори без пункту, де я приймаю на себе борги? Та, не платити їх?

Вже стикнувся з шахраями, які пропонують супер діючі варіанти, які не діють, за значні кошти. Май же не потрапив у цю карусель невичерпних рішень до останньої копійчини.

З повагою, Олександр!
Борги за місцем споживання а не за власником. І вони нікуди не дінуться хоч би ви квартиру продавали.
Їх доведеться сплатити.

Вітаю.

Питання:

З повагою, Олександр!
Хто є власником квартири?
Мати?
Той і буде укладати договір.
І борги вам не подарять.Їх треба буде звичайно платити.
І за пільги ,точно не знаю,але здається їх відмінили ....але з'ясуйте.

Хто є власником квартири?
Мати?
Той і буде укладати договір.
І борги вам не подарять.Їх треба буде звичайно платити.
І за пільги ,точно не знаю,але здається їх відмінили ....але з'ясуйте.
Мати не була ще у нотаріуса. Не приймала спадок.

У воєнний час у вас на це 10 днів а не пів року.Тому нехай сходить оформить.
Він помер на прикінці листопада. То, як? Моя мати вже не є співвласницею майна?
Мої знайомі, коли вважалися багатодітними, проживали с батьками дружини. І в них, комунальні були усі пільги. Вони були тільки прописані (таку тоді, це мало назву).
Ция ж, тепер квартира в нас?

То чиє майно?
Якщо співвласники,то нехай мама йде укладати договори.
Мої знайомі, коли вважалися багатодітними, проживали с батьками дружини. І в них, комунальні були усі пільги. Вони були тільки прописані (таку тоді, це мало назву).
По вашій логіці ваші батьки могли оформити пільги і раніше, надавши документи, так як ви в них були приписані.Уточніть просто чи надають зараз пільги ,якщо так....то оформляйте.

То чиє майно?
Якщо співвласники,то нехай мама йде укладати договори.

По вашій логіці ваші батьки могли оформити пільги і раніше, надавши документи, так як ви в них були приписані.Уточніть просто чи надають зараз пільги ,якщо так....то оформляйте.
У них вже була пільга 50%. По багатодітності пільга така ж сама. Крім того, мі не були раніше багатодітними.
Так, багатодітним надають ті самі пільги.
Я просто не хочу, щоб ті контори, що часто помиляються у розрахунках і тільки у свою сторону, не здерли з мене те, що я можу не платити. І головне, не зараз.

Послідкую тиждень за форумом. Можливо, хто проходив через це, або їх знайомі.

Ция ж, тепер квартира в нас?
10 месяцев, а не 10 дней. Чтобы вступить в наследство у вас 10 месяцев.

[POSTS=100]676/47/21
законодавець як у статті 1270 ЦК України, так і в інших нормах ЦК України, не передбачає допустимості існування такої конструкції як "зупинення перебігу строку на прийняття спадщини" та можливості в постанові Кабінету Міністрів України визначати інші правила щодо строку на прийняття спадщини;

пункт 3 постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року N 164 "Деякі питання нотаріату в умовах воєнного стану" (в редакції, чинній на момент виникнення спірних правовідносин) суперечить статтям 1270, 1272 ЦК України, а тому не підлягає застосуванню.[/POSTS]

суди (можливо, не всі, але...) вже враховують цю позицію. з іншого боку пропущений з поважних причин строк іноді поновлюється

Останнє редагування:
Тема як завжди пішла в сторону.
Людина, наскільки я зозумів з стартпоста, спитала чи може не сплачувати борги, які залишились після померлого.
Тож нема різниці хто би там мав увійти в права власності - БОРГ не зникне і його таки доведеться сплатити. Тчк.

Олександре,
Пільги багатодітним сім'ям надаються в розмірі 50 відсотків з оплати житлово-комунальних послуг, твердого палива та скрапленого газу, абонентної плати за користування телефоном, а дітям з багатодітних сімей – безоплатного проїзду у міському та приміському транспорті.

Отримуйте посвідчення багатодітної родини.І користуйтесь пільгами.

Посвідчення отримані у січні. І пільгі, як це було колись, автоматом не враховуються. Тому, можливо не у кожній комунальній конторі, але можуть будти такі дурепощі, як на приклад "сплатіть борги, і тоді ввімкнемо пільгу. Або, оформимо вам кредит (під іншою оманною назвою)". Цього я хожу оминути.

Наприклад, водоканал, з часу смерті мого батька відразу зняв пільги, і добавив у склад квартири одну людину, як тільки я приписав дитину, коли оформлював багатодітність.
Тобто, водоканал я ні в чому не сповіщав. Він дізнався, як це має бути, про смерть мого батька, та вимкнув пільки. Але, не зменьшив кількість приписаних. Нібито, він досі проживає у квартирі.
Далі водоканал автоматично дізнався про пиписану дитину. Доклав цю єдиницю у розрахунки. А пільги не увімкнув.
Ось так, ці недержавні установи працюють у свій "карман", будь якими правдами, та неправдами.
У мого батька не було братів та сестер. Хто ж, має право на квартиру окрім його дружини та рідних дітей?
Ми консервативних поглядів. Думка продавати майно, що є фундаментом для життя, ніколи не потрапляло у роздуми.
То, чи це проблема?

Останнє редагування:
Посвідчення отримані у січні. І пільгі, як це було колись, автоматом не враховуються. Тому, можливо не у кожній комунальній конторі, але можуть будти такі дурепощі, як на приклад "сплатіть борги, і тоді ввімкнемо пільгу. Або, оформимо вам кредит (під іншою оманною назвою)". Цього я хожу оминути.

Наприклад, водоканал, з часу смерті мого батька відразу зняв пільги, і добавив у склад квартири одну людину, як тільки я приписав дитину, коли оформлював багатодітність.
Тобто, водоканал я ні в чому не сповіщав. Він дізнався, як це має бути, про смерть мого батька, та вимкнув пільки. Але, не зменьшив кількість приписаних. Нібито, він досі проживає у квартирі.
Далі водоканал автоматично дізнався про пиписану дитину. Доклав цю єдиницю у розрахунки. А пільги не увімкнув.
Ось так, ці недержавні установи працюють у свій "карман", будь якими правдами, та неправдами.
Бо вам потрібно сходити і показати їм посвідчення багатодітної родини.Вони на основі цього і надають пільги.

Для оформлення пільги Вам не треба йти до комунальної установи,а у Пенсійний фонд. Борг ніде не дінеться,буде накопичуватися. Краще зверніться за реструктуризацією і спокійно сплачуйте. І перевірте судову владу. В наказному вже передані борги мабуть,просто суд відмовляє,бо батько помер. Оформите пільгу і автоматично компанії будуть могти подати на Вас до суду як фактичного користувача.

Борги за місцем споживання а не за власником. І вони нікуди не дінуться хоч би ви квартиру продавали.
Їх доведеться сплатити.
Можна посилання на норму закону
Тема як завжди пішла в сторону.
Людина, наскільки я зозумів з стартпоста, спитала чи може не сплачувати борги, які залишились після померлого.
Тож нема різниці хто би там мав увійти в права власності - БОРГ не зникне і його таки доведеться сплатити. Тчк.
Доведеться,якщо суд примусить, але БОРГ ще потрібно буде довести... компослуги в Україні гадають ВИКЛЮЧНО за договором тчк
.

Надають)

Останнє редагування:
Назад
Угорі