Інформація для позичальника щодо судової практики і способу її перегляду в судовому реєстрі

Дописи
321
Реакції
305
Бали
168
Хочу поділитись наступною інформацією з Вами. Якось на днях звернулась до мене клієнтка, до якої є позов про стягнення боргу. За кредитом вона не робила платежів зовсім. Після аналізу матеріалів їй було озвучено суму, на яку реально можна розраховувати зменшити борг (ну звичайно і розписуючи повне заперечення проти позову через «класичні» не підтверджено належними доказами надання коштів, укладання договору не відповідає вимогам ст 12 ЗУ Про електронну комерцію і тд., але ж беручи до уваги найбільш реальний можливий результат в конкретному випадку – це саме зменшити). Відповідь клієнтки була: «То що, мені щось доведеться сплачувати»?

Тобто сприйняття захисту на зразок – звернусь до адвоката і це гарантія, що буде відмова позивачу і «краще адвокату заплачу».

Можливо те, що ми ділимось успішною судовою практикою наводить на такі думки, а всього масиву справ клієнт не бачить і не усвідомлює.

Якщо на вебсайті Єдиний державний реєстр судових рішень в полі, яке називається «пошук за контекстом» ввести юридичну назву позивача чи її частину (наприклад: «ГЕЛЕКСІ»), одночасно в полі, яке називається «форма судового рішення» поставити галочки біля «постанова» і біля «рішення». Ще одну дію зробити там, де внизу вказано «сортування» - обрати «за датою ухвалення рішення / спаданням», ВИ ЗМОЖЕТЕ переглянути постанови і рішення, які винесені за позовами того чи іншого кредитора.

ВИ ЗМОЖЕТЕ співставити умовні пропорції, скільки ж справ було виграно / програно у цих спорах.

До речі, таким чином по прізвищу конкретного адвоката (якщо воно не дуже поширене, бо підтягнуться однофамільці), можна переглядати справи за участю.

Назад
Угорі