Гранична межа сплати боргу за відсутності будь-якого доходу

• Автор теми Автор теми Андрійко-86
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 6
  • Перегляди Перегляди 1K

Андрійко-86

Читач
Дописи
3
Реакції
1
Бали
3
Андрійко-86 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня. Відкривав кредитну лінію по картці Монобанку для здійснення ремонту - до 60к. Користувався, сплачував. З часом - лишився роботи та не мав змоги гасити ані відсотки, ані тіло. Банк подав до суду, суд виніс рішення, є сума боргу, виконавець прийняв справу у роботу. Я деякий час обліковувався у ЦЗ та отримував допомогу по безробіттю. Наразі, знятий з обліку. Ходив на декілька безкоштовних юридичних консультацій, на одній з яких юрист обмовився, що у моєму випадку (взагалі відсутність щомісячного доходу) діє постанова або інструкція(?) НБУ, яка обмежує стелю щомісячного стягнення з боржника розміром у 550 грн. Чи є це достовірною інформацією?

Доброго дня. Відкривав кредитну лінію по картці Монобанку для здійснення ремонту - до 60к. Користувався, сплачував. З часом - лишився роботи та не мав змоги гасити ані відсотки, ані тіло. Банк подав до суду, суд виніс рішення, є сума боргу, виконавець прийняв справу у роботу. Я деякий час обліковувався у ЦЗ та отримував допомогу по безробіттю. Наразі, знятий з обліку. Ходив на декілька безкоштовних юридичних консультацій, на одній з яких юрист обмовився, що у моєму випадку (взагалі відсутність щомісячного доходу) діє постанова або інструкція(?) НБУ, яка обмежує стелю щомісячного стягнення з боржника розміром у 550 грн. Чи є це достовірною інформацією?
А з чого стягуватимуть?
Немає доходів - немає і виплат. Чи Ви добровільно виділяли для виконавця?

А з чого стягуватимуть?
Немає доходів - немає і виплат. Чи Ви добровільно виділяли для виконавця?
Поки що жодної сплати не робив, бо як раз не маю підґрунтя для обчислення її обсягу. Самому цікаво, чим керувалися автори постанови (можливо згадується якась мінімальна допомога від рідних).

Є думка, що, оскільки юридична консультація була безкоштовною, юрист навмисно дещо викривив інфо, а саме: ця гранична сума може бути розрахована як 30 * 17 грн. = 510 грн.

Мабуть ваш консультант щось сплутав, або ви не так зрозуміли.
Стягнення, якщо ми говоримо лише про гроші, відбувається наступним чином.
Виноситься постанова про стягнення із зп/пенсії/інших доходів в розмірі 20%. (На період війни це заборонено).
Або направляється платіжна вимога до банку, який списує кошти з рахунку. Це може бути як 10 копійок, так і 10 000, в залежності від суми боргу та наявності коштів на рахунку.
Депозити/цінні папери розповідати не буду))) думаю, що це не доцільно.

Назад
Угорі