Чи приєднуються до спадщини незакриті кредити?

• Автор теми Автор теми Yanulya
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 10
  • Перегляди Перегляди 307

Yanulya

Форумчанин
Дописи
637
Реакції
573
Бали
5255
Yanulya не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго вечора всім!
В мене помер чоловік. У нього у власності є автомобіль. Спадкоємиця першої черги - його мати, бо ми офіційно не одружені.
В чоловіка є кредитні картки Приват та Моно.

Доброго вечора всім!
В мене помер чоловік. У нього у власності є автомобіль. Спадкоємиця першої черги - його мати, бо ми офіційно не одружені.
В чоловіка є кредитні картки Приват та Моно.
Заяву потрібно подавати. А там вже як буде... Банк краще за все не повідомляти.
Якщо банк заявиться - доведеться виплатити але не більше вартості майна.
Наприклад, якщо машина коштує 100 тис грн а боргу 300 - то стягнути більше 100 не зможуть (це якщо захочете прийняти авто у власність).

Машину будуть оцінювати перед передачею в спадок? Чоловік хотів, щоб ї спадкувала саме я, але не в першій черзі спадкоємців. Десь читала, що це немалі гроші…

Машину будуть оцінювати перед передачею в спадок? Чоловік хотів, щоб ї спадкувала саме я, але не в першій черзі спадкоємців. Десь читала, що це немалі гроші…
Ви в заповіті вказані?

Заяву потрібно подавати. А там вже як буде... Банк краще за все не повідомляти.
Якщо банк заявиться - доведеться виплатити але не більше вартості майна.
Наприклад, якщо машина коштує 100 тис грн а боргу 300 - то стягнути більше 100 не зможуть (це якщо захочете прийняти авто у власність).
А як це на практиці? Тобто банк нотаріуса повідомляє про борг, і поки не оплатиш, свідоцтво на власність не віддається нотаріусом?

А як це на практиці? Тобто банк нотаріуса повідомляє про борг, і поки не оплатиш, свідоцтво на власність не віддається нотаріусом?
Це якщо вони встигнуть заявити до прийняття. Але зараз там зміни в законі. Раніше було - 12 місяців банк не звернувся до нотаріуса - знали/не знали - пофігу було. Банк в прольоті.
Зараз - 6 місяців з моменту коли банк дізнався.

Це якщо вони встигнуть заявити до прийняття. Але зараз там зміни в законі. Раніше було - 12 місяців банк не звернувся до нотаріуса - знали/не знали - пофігу було. Банк в прольоті.
Зараз - 6 місяців з моменту коли банк дізнався.
Ясно, погано, значить встигнуть (( Цікаво, а реєстри вже всі запрацювали? Можуть на сьогодні знайти нотаріцса в якого справа відкрита?

Ясно, погано, значить встигнуть (( Цікаво, а реєстри вже всі запрацювали? Можуть на сьогодні знайти нотаріцса в якого справа відкрита?
І ще такє, якщо звернуться (з дати, коли банк дізнався, ще 4 міс мають) після того, як мамі 6 міс буде, то мені свідоцтво на власність нотаріус має право надати?

І ще такє, якщо звернуться (з дати, коли банк дізнався, ще 4 міс мають) після того, як мамі 6 міс буде, то мені свідоцтво на власність нотаріус має право надати?
Якщо банки не заявляться - нотаріус видасть

Шось я зовсім заплуталась... Потрібно йти до нотаріуса та подавати заяву про відкриття спдащини. Потім що??? як банк дізнається про цю за
заяву???

Назад
Угорі Унизу