Чи приєднуються до спадщини незакриті кредити?

• Автор теми Автор теми Yanulya
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 22
  • Перегляди Перегляди 1K

Yanulya

Форумчанин
Дописи
650
Реакції
586
Бали
5255
Yanulya не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго вечора всім!
В мене помер чоловік. У нього у власності є автомобіль. Спадкоємиця першої черги - його мати, бо ми офіційно не одружені.
В чоловіка є кредитні картки Приват та Моно.

Доброго вечора всім!
В мене помер чоловік. У нього у власності є автомобіль. Спадкоємиця першої черги - його мати, бо ми офіційно не одружені.
Заяву потрібно подавати. А там вже як буде... Банк краще за все не повідомляти.
Якщо банк заявиться - доведеться виплатити але не більше вартості майна.
Наприклад, якщо машина коштує 100 тис грн а боргу 300 - то стягнути більше 100 не зможуть (це якщо захочете прийняти авто у власність).

Машину будуть оцінювати перед передачею в спадок? Чоловік хотів, щоб ї спадкувала саме я, але не в першій черзі спадкоємців. Десь читала, що це немалі гроші…

Машину будуть оцінювати перед передачею в спадок? Чоловік хотів, щоб ї спадкувала саме я, але не в першій черзі спадкоємців. Десь читала, що це немалі гроші…
Ви в заповіті вказані?

Заяву потрібно подавати. А там вже як буде... Банк краще за все не повідомляти.
Якщо банк заявиться - доведеться виплатити але не більше вартості майна.
Наприклад, якщо машина коштує 100 тис грн а боргу 300 - то стягнути більше 100 не зможуть (це якщо захочете прийняти авто у власність).
А як це на практиці? Тобто банк нотаріуса повідомляє про борг, і поки не оплатиш, свідоцтво на власність не віддається нотаріусом?

А як це на практиці? Тобто банк нотаріуса повідомляє про борг, і поки не оплатиш, свідоцтво на власність не віддається нотаріусом?
Це якщо вони встигнуть заявити до прийняття. Але зараз там зміни в законі. Раніше було - 12 місяців банк не звернувся до нотаріуса - знали/не знали - пофігу було. Банк в прольоті.
Зараз - 6 місяців з моменту коли банк дізнався.

Це якщо вони встигнуть заявити до прийняття. Але зараз там зміни в законі. Раніше було - 12 місяців банк не звернувся до нотаріуса - знали/не знали - пофігу було. Банк в прольоті.
Ясно, погано, значить встигнуть (( Цікаво, а реєстри вже всі запрацювали? Можуть на сьогодні знайти нотаріцса в якого справа відкрита?

Ясно, погано, значить встигнуть (( Цікаво, а реєстри вже всі запрацювали? Можуть на сьогодні знайти нотаріцса в якого справа відкрита?
І ще такє, якщо звернуться (з дати, коли банк дізнався, ще 4 міс мають) після того, як мамі 6 міс буде, то мені свідоцтво на власність нотаріус має право надати?

І ще такє, якщо звернуться (з дати, коли банк дізнався, ще 4 міс мають) після того, як мамі 6 міс буде, то мені свідоцтво на власність нотаріус має право надати?
Якщо банки не заявляться - нотаріус видасть

Шось я зовсім заплуталась... Потрібно йти до нотаріуса та подавати заяву про відкриття спдащини. Потім що??? як банк дізнається про цю за
заяву???

Шось я зовсім заплуталась... Потрібно йти до нотаріуса та подавати заяву про відкриття спдащини. Потім що??? як банк дізнається про цю за
заяв
Отож, ніяк ніби не дізнається... І як тоді після отримання спадщини, якщо дізнається то в суд подасть на спадкоємця? І ще з термінами не зрозуміло, ніби пів року після того, як дізнались, тобто якщо вони ч-з умовно, рік подають в суд на померлого боржника, в суді встановлюється, що боржник помер, та є його спадкоємці, то можуть і ч-з рік на них до суду подати?

Неочікуване продовження...
В день сметрі чоловіка я зняла з його картки гроші на поховання. Поховали...
Вчора телефонує Приватбанк з вимогою повернути гроші, які були зняті в день смерті власника картки. Начебто це розглядається як крадіжка. Чекати півроку, поки спадщина буде оформлена, вони не можуть/не бажають/ інше (за їх словами це так за законом).
Його мати, яка є спадкоємицею, врешті решт сказала мені: так це ти (я) знімала, я тут ні при чому.
Є речі, які можна продати (чоловік займався технікою), навіть є сонячні батареї і все, що для них потрібно (акмумлятори, інвертори тощо) але вона не дозволяє, вони в неї вдома (ми там жили).
Може хтось щось порадить... звісно, що виплачувать треба, ніхто й не думав пелтяти, але думали це зробити, коли продамо машину після входження у спадщину (хоча там своя карусель).
Дякую.

Доброго вечора всім!
Слушайте, ну насколько я знаю - по крайней мере - в 2021 году моей покойной подруге, у которой было несколько кредитов, после её смерти - списали абсолютно все под ноль. И в никакие майновые спадщины не лезли.

І знову добрий день!
Сьогодні отримала від нотаріуса інфо, що Приват таки звернувся до неї. З дня смерті пройшло майже 9 місяців. Але свідоцтво про смерть (д*pa була), скидала на вайбер працівнику банку в 15.01.25, тобто вони дізнались про борг 3,5 міс тому.... Тепер можуть в суд подавати, та позивна давність не застосується?

І знову добрий день!
Сьогодні отримала від нотаріуса інфо, що Приват таки звернувся до неї. З дня смерті пройшло майже 9 місяців. Але свідоцтво про смерть (д*pa була), скидала на вайбер працівнику банку в 15.01.25, тобто вони дізнались про борг 3,5 міс тому.... Тепер можуть в суд подавати, та позивна давність не застосується?
применяется исковая давность, но сейчас она приостановлена

Слушайте, ну насколько я знаю - по крайней мере - в 2021 году моей покойной подруге, у которой было несколько кредитов, после её смерти - списали абсолютно все под ноль. И в никакие майновые спадщины не лезли.
многие списывают и не парятся, а многие - например банки, аж бегом лезут в наследство

применяется исковая давность, но сейчас она приостановлена

многие списывают и не парятся, а многие - например банки, аж бегом лезут в наследство
А пів року після смерті спадкодавця, коли банк міг подати на стягнення з спадкоємця, не діють ?
Ось це цікавить, пройшло на сьогодні 9 місяців з дня смерті..Цікавить чи повідомлення про смерть в лютому може розглядатись судом для відліку 6 місяців з лютого?

І ще цікавить, чи можно домовитись за сплату такого успадкованого боргу частинами, або до кінця року, наприклад? Може в когось є такий досвід?

Останнє редагування:
І ще питання, нотаріусу за те що видав свідоцтво про право власності до того, як банк до нього звернувся, нічого не буде? (Не хочу, що б нотаріус ще постраждав)

а мені цікаво, як можно отримати свідоцтво право на власність, якщо в законому шлюбі не були, на якій підставі?

Назад
Угорі