Кароче розказую свою історію з Алекскредітом.
Для того, щою мені не зняли гроші з карти овердрафтом, я пішов в відділення і закрив свою карту Приватбанку. Зразу оформив нову з іншими реквізитами.
Через місяць мені з нової карти, реквіити якої я нікому не давав списують 14 000 грн в мінус. Карта була для виплат, не кредитна. На рахунку було 700 грн, стало - 13300.
І приходить на мейл лист від Алекскредит "дякую, що погасили борг"
Я йду в віділення розбиратись. В відділенні безхребетні консультанти, які нічого не вирішують. Пропонують написати письмову заяву в Дніпро до центрального офісу. Написав я заяву.
Поки я чекав, щоб заява дойшла і мені прийшла офіційна відповідь, до мене почали видзвонювати колектори Приватбанку. І получилась неприємна ситуація. В відділенні Привата мені помогти не можуть, а на гарячій лінії зразу перенаправляють в відділ з колекторами, де нічого не хочуть слухати і лиш вякають "коли вернете гроші?".
Я накатав маляви на них в НБУ і в НацФінКом. З НБУ прийшла відповідь "рішайте свої тьорки самі", а з нацфінкому прийшла відповідь "нас ліквідували і тепер нашими справами займається НБУ" .
Тим часом прийшла відповідь від центрального офісу Приватбанку, де на мої запитання яким хєром в мене з карти списали гроші по старим реквізитам відповіли "Патамушта патаму".
В ітозі я за порадою знайомого банкіра накатав текст на сайті Минфин.
Через день зі мною зв'язались з Привату і сказали, що вирішать цю проблему відміною платежу. Але це займе до 120 днів. Вже десь через 3 місяці мені повернулись кошти на карту. Ще прийшлось написати заяву на списання пені і відсотків. які Приват встиг нарахувати. Їх також списали. Але Приват свою провинуу не визнав.
Зато тепер лист від Алекскредит про списання боргу займає почотне місце в моїй поштовій скриніці.