Чи можливо вимагати від МФО, колекторів відшкодування моральних збитків їхньої діяльності?

• Автор теми Автор теми Андрійко
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 17
  • Перегляди Перегляди 573

Андрійко

Форумчанин
Дописи
25
Реакції
4
Бали
2560
Андрійко не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Всім привіт,

чи можливо в нашій державі на практиці змусити МФО та колекторам реально нести відповідальність за свої дії (дзвінки людям які не мають відношення до кредиту, дзвінки в заборонений законом час, різні погрози).

Якщо так, то які дії треба робити людині права якої порушено (тобто як правильно і які докази збирати і куди дальше з ними йти)?

Чи в нашій державі немає смислу за такі порушення старатися щось робити?

Якщо хтось компетентний знає алгоритм то поділіться ним

Всім привіт,

чи можливо в нашій державі на практиці змусити МФО та колекторам реально нести відповідальність за свої дії (дзвінки людям які не мають відношення до кредиту, дзвінки в заборонений законом час, різні погрози).

Якщо так, то які дії треба робити людині права якої порушено (тобто як правильно і які докази збирати і куди дальше з ними йти)?

Я конечно не уверен но мне кажется что если у вас нету прямых доказательств то прям конкретно вы вряд ли что-то докажите . А доказательства собирайте сами скрины записи разговоров и можете попробовать в киберполицию, НБУ подать жалобы многие говорят что им это помогает но и многие пишут что толку никакого там я так понимаю кому как повезет

Ну да, люди сводят счёты с жизнью из-за давления калов, и те остаются безнаказанными, а тут "моральні збиткі"...

Компенсация морального ущерба - в нашей стране тяжело.
Сумму морального ущерба нужно мотивировать. Собрать неопровержимые доказательства работы коллекторов, скрины переписок, записи телефонных разговоров и т.п.

Всім привіт,

ніякого алгоритму немає...

Компенсация морального ущерба - в нашей стране тяжело.
Сумму морального ущерба нужно мотивировать. Собрать неопровержимые доказательства работы коллекторов, скрины переписок, записи телефонных разговоров и т.п.
як говорив один з наших юристів - в кримінальному праві важко компенсацій добиватися... що тут говорити тоді за цивільне право..

Не, ну чисто теоретически...если собрать кучу доказух, вагон записей, взять мощного адвоката....но времени, бабла и сил уйдет вагон.

Не, ну чисто теоретически...если собрать кучу доказух, вагон записей, взять мощного адвоката....но времени, бабла и сил уйдет вагон.
і якщо провернути таку неймовірну операцію - то суд присудить тупо копійки (але 99,9% що не присудить нічого)

Я даже не представляю какая там нужна батарея доказательств и насколько хорош адвокат что бы что-то решить , но честно я понимаю что все мы тоже не ангелы но хотелось бы что бы хоть 1 контору вдарили по самое не хочу

Я даже не представляю какая там нужна батарея доказательств и насколько хорош адвокат что бы что-то решить , но честно я понимаю что все мы тоже не ангелы но хотелось бы что бы хоть 1 контору вдарили по самое не хочу
Почнемо з того, що винос мозку роблять "ноунейми" з лівих номерів

Ну да, люди сводят счёты с жизнью из-за давления калов, и те остаются безнаказанными, а тут "моральні збиткі"...
Якщо наша держава не почне захищати права людей, то скоро дійде до того що серед рейтингу причин смертності появиться нова позиція і то далеко не остання - щось типу"давления калов та МФО" ((((

Назад
Угорі