Чи мають право мфо нараховувати штрафи за просрочення кредиту

• Автор теми Автор теми Djekkkson
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 5
  • Перегляди Перегляди 758

Djekkkson

✩ Premium ✩
Дописи
1257
Реакції
1318
Бали
2060
Djekkkson не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Сьогодні одна МФО Кредит плюс наполеглево мені втирала, що вони вже мають право нараховувати штрафи за просрочення кредиту!!! спирались на зміни до
Закону України "Про споживче кредитування" № 3498-IX від 22.11.2023. На вашу думку це вже будуть нас роботяг штрафами закидувать?

Вкладення

• Снимок123.webp
    Снимок123.webp
    125.4 Кб · Перегляди: 63
Останнє редагування:
Сьогодні одна МФО Кредит плюс наполеглево мені втирала, що вони вже мають право нараховувати штрафи за просрочення кредиту!!! спирались на зміни до
Закону України "Про споживче кредитування" № 3498-IX від 22.11.2023. На вашу думку це вже будуть нас роботяг штрафами закидувать?
Тоже насчитали вроде законно но честно говоря не уверен) один фиг я им больше тела не заплачу

тут треба розуміти, що то за штрафи)))
якщо вони нараховуються після строку кредитування, то поки ні, поки такі нарахування заборонені.

а ось, якщо, припустимо, у вас договір на 300 днів, з виплатними періодами по 30 днів, то так, за кожну таку не сплату, можуть нараховувати неустойку, бо було ось це виключено із закону.
1719494579163.png

назва теми доволі цікава))))

якщо вони нараховуються після строку кредитування, то поки ні, поки такі нарахування заборонені.

а ось, якщо, припустимо, у вас договір на 300 днів, з виплатними періодами по 30 днів, то так, за кожну таку не сплату, можуть нараховувати неустойку, бо було ось це виключено із закону.
1719494579163.png

Зрозумів. Дякую

1719494579163.webp

Ось що відповів НБУ. Те що і ви казали, як що я правильно зрозумів.

Вкладення

Назад
Угорі