Щоденник Боргова яма - не зло, а вчитель фінансової грамотності.

• Автор теми Автор теми Ukropian
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 18
  • Перегляди Перегляди 727

Ukropian

Форумчанин
Дописи
14
Реакції
20
Бали
128
Ukropian не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Добрий день.:cool:
Ось і мої борги вже попадуть сюди.
Список не великий, тут є і побільше, але на якість життя впливає жесть як жирно)

Українські банки:
ПриватБанк - 9 750 грн. (мін платіж 1000 грн.)​
ПУМБ - 59 600 грн. (мін платіж 4000 грн.)​
Монобанк - 64 450 грн. (мін платіж 2100 грн.)​
АБанк - 8 900 грн. (мін платіж 2050 грн.)​
Банк Власний Рахунок - 3 400 грн. (мін платіж 3400 грн.)​

Мікрофінансові організації:
CreditPlus - 40 000 грн. (домовились закрити одним махом все)​
SelfiCredit - 40 000 грн. (домовились закрити одним махом все)​
Криптопозики:
BitCapital - 3500 USDT (при цьому тіло 500 USDT, перестали поки що дзвонити, прострок 3 місяці, я так розумію подіяло, те що сказав, що віддам до кінця року, я думаю погодяться на тіло чисто (~22 000 грн))​
CrypSee - 2750 USDT (при цьому тіло 500 USDT, сьогодні домовився закрити за 750 USDT (~33 000 грн)​
Загальна сума боргу - 281 100 грн.
Загальний мінімальний платіж - 12 550 грн.
Загальне закриття за домовленостями - 135 000 грн.
І це все при зп в 35 000 грн, з яких ще аліменти 10 000 грн)

Але це мене навчило того, що до грошей треба ставитись, як до ресурсу.
Тобто, є в тебе ресурс обмежений для життя, використовуєш цей ресурс, але якщо позичити цей ресурс десь іще, то завтра його треба буде повернути, що ще більше обмежить тебе самого.
Із цих коштів, що я кожен місяць повертаю різним конторам, я міг би сформувати вже доволі не погану фінансову подушки безпеки і не переживати, що якщо раптом щось станеться, то не знаєш як і виживати.
На сам перед, хочу сказати, що як б у житті не була ситуація, не важливо, чи не навчили батьки тебе поводитись з грошима, чи не було нормальних прикладів людей у тебе, чи може щось сталось таке, що потрібно брати кошти в різних конторах, банках, спочатку завжди треба пройти через позити у родичів, у друзів, у людей які просто можуть тобі допомогти.
Тому що кожна гривня/доллар/крипта взята у борг десь у конторі, все одно наближає тебе до того, що в кінці кінців ти побіжиш до родичів, друзів, знайомих брати ці кошти.
А тому, треба більше комунікувати з людьми)
Всім добра і мирного неба.

Пройшло 3 місяці...
Ці борги вже з'їли левову частку моїх нервів...
І Ось що залишилось:

Українські банки:
ПриватБанк - 9 219,95 грн. (мін платіж 400 грн.)
ПУМБ - 56 396,15 грн. (мін платіж 2 400 грн.) (одни борг рефінансовано, інший на кредитних канікулах)
Монобанк - 63 080,53 грн. (мін платіж 2 243,08 грн.)
АБанк - 3 913,15 грн. (мін платіж 2 050 грн.)
Банк Власний Рахунок - 3 792 грн. (мін платіж 3 792 грн.)

Мікрофінансові організації:
CreditPlus - 28 000 грн. (домовились закрити одним махом все) (вже закриття нижче тіла)
SelfiCredit - 36 000 грн. (домовились закрити одним махом все) (вже закриття нижче тіла)

Криптопозики
:
BitCapital - 600 USDT ( вже півроку дзвонять, щоб хоч щось віддав ) (По курсу 26 100 грн)
CrypSee - 600 USDT ( вже півроку дзвонять, щоб хоч щось віддав ) (По курсу 26 100 грн)

На руки (в попередній раз не вказував, бо забув про них, випросив у боргодавця перерив кредитний):
21 875 грн. (мін. плат. - 4 375,00 грн)

Загальна сума боргу - 158 276,78 грн. (Банки + на руки - вже на рахунку 4 прострочення більш ніж 30 днів).
Загальний мінімальний платіж - 15 260,08 грн. (разом із платежем на руки).
Загальне закриття за домовленостями - 116 200 грн. (їх наразі ігнорую, так як можливості одноразово так їх закривати немає.)

Криптопозики:
BitCapital - 600 USDT ( вже півроку дзвонять, щоб хоч щось віддав ) (По курсу 26 100 грн)
CrypSee - 600 USDT ( вже півроку дзвонять, щоб хоч щось віддав ) (По курсу 26 100 грн)
Саме найпротивніше...
Тобто ви з 3500 і 2700 USDT виплатили, що залишилося по 600?

CreditPlus - 28 000 грн. (домовились закрити одним махом все) (вже закриття нижче тіла)
SelfiCredit - 36 000 грн. (домовились закрити одним махом все) (вже закриття нижче тіла)
А скільки там і там тіло кредиту?

Саме найпротивніше...
Тобто ви з 3500 і 2700 USDT виплатили, що залишилося по 600?
Ні, взагалі не платив
Намагалися домовитись, а потім сказав, ну якщо ні, то подавайте в суд на повернення РЕЧЕЙ, так як так звана криптовалюта не являється фінансовим інструментом, та не має юридичної сили та не може згідно законодавства конвертуватися у національну валюту, так як не являється платіжним засобом. І все, вони почали знижати платіж.
А скільки там і там тіло кредиту?
По 40 000 грн.
Я з ними домовлявся і на реструктуризацію на рік, ну щоб хоч мінімально платити щось, вони мені офіційно відмовили, також їм сказав, що можуть звертатися в суд, будуть отримувати надходження від моєї ЗП по 300 грн на місяць, тому що в мене добровільний договір на аліменти на 50% ЗП, А далі вони вже не зможуть знімати просто як знімають стандартно по 20%.
І вони теж почали надавати різного роду пропозиції.

Ні, взагалі не платив
Намагалися домовитись, а потім сказав, ну якщо ні, то подавайте в суд на повернення РЕЧЕЙ, так як так звана криптовалюта не являється фінансовим інструментом, та не має юридичної сили та не може згідно законодавства конвертуватися у національну валюту, так як не являється платіжним засобом. І все, вони почали знижати платіж.
Цю тактику можна записати в історію!) Все вірно. Добре, я радий, що виходить їх трохи в рамки адекватності повернути.
І вони теж почали надавати різного роду пропозиції.
Це дуже добре! Поздоровляю!

Цю тактику можна записати в історію!) Все вірно. Добре, я радий, що виходить їх трохи в рамки адекватності повернути.

Це дуже добре! Поздоровляю!
Дякую за поздоровлення))
Але це не наближає ніяк до безборгових буднів 😁

Начебто якщо заплатити менше тіла більше ніж 1500, то треба буде податок в налогову платити.

Начебто якщо заплатити менше тіла більше ніж 1500, то треба буде податок в налогову платити.
Не знаю, меня их проблема не интересует особо с налоговой, но сделали меньше тела и на том спасибо)

ТОВ "ФК"ЄАПБ" викупило вчора борг у Credit Plus, тепер вони з мене хочуть мати 108000.
Тому я так розумію, що мені чекати виклику до суду.

Вкладення

• Screenshot_20250722_140033_Messages.webp
    Screenshot_20250722_140033_Messages.webp
    38.1 Кб · Перегляди: 36
ТОВ "ФК"ЄАПБ" викупило вчора борг у Credit Plus, тепер вони з мене хочуть мати 108000.
Ого...
Так, вони можуть подати до суду і скоріше за все подадуть.

Ого...
Так, вони можуть подати до суду і скоріше за все подадуть.
Почекаємо... Але ну подадуть, доходи від мене 20тис, 50% аліменти, то що вони можуть зробити. Можливо майно напрягати може почнуть, та і все

ці покидьки подали на мене в суд 23 числа, з 18 000 хочуть 56 000, тобто в три рази більше

З кредит плюс намагались якось домовитися?
Можливо вони самі пропонували лояльні умови?

40000
Адвентус, він же кредитплюс, хотів закрити за 28000, єдиноразовим платежем, але звідки тільки тих грошей набрати, тут аби банки хоча б віддати.
Збирайте просто на тіло по ЄАПБ, хоча б на відсотків 50%.

Є вирогідність, що через пів року зможете почати пушити їх за тіло і розбиття на платежі.

В мене в них 7 договорів, 2 з яких вони самі за тіло запропонували через більше ніж пів року, після того як вони купили. Там тіла 13к і 18к.

У них математика проста -- вони купили ваш договір приблизно за 2-4 тис. грн, і коли ви їм прийдете з пропозицією тіла (40 тис.) -- вони не засмутяться.

З кредит плюс намагались якось домовитися?
Можливо вони самі пропонували лояльні умови?
Спочатку намагався, вони відмовилися і в першому випадку і в другому.
А потім коли почали пропонувати, то вже і нічим віддавати стало, я почав працювати на інші кредити

Назад
Угорі