Банкрутство та інші питання

• Автор теми Автор теми Treeps
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 26
  • Перегляди Перегляди 1K

Treeps

Форумчанин
Дописи
11
Реакції
2
Бали
128
Treeps не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня.
Подався на банкрутство (14-15 мфо , 1 банк ПУМБ)
Відкрили провадження в обласному господарському суді, все добре. Заявився лише ПУМБ, обговорили деталі та затвердили план реструктуризації.
Зараз МФО - хтось продав, хтось сам, в загальному подались в районний суд.
В електронний суд приходять повідомлення, про задовільнення їх позову, та стягнення з мене коштів на рахунок цих МФО.
На питання до адвоката як воно має бути? - відповідь що всі документи подали, клопотання, відзиви, та все що треба.
Також , про те що відкрито провадження про банкрутство - переглядається на іншому етапі справи (тобто вони не в курсі) Чи правильно все роблять люди, яким я оплатив їх послуги, чи щось йде не так?
Насторожують повідомлення з районного суду, де чорним по білому пише "Задовільнити , та стягнути на користь *** сумму" , хоча адвокат пише - що все ок.

Доброго дня.
Відкрили провадження в обласному господарському суді, все добре. Заявився лише ПУМБ, обговорили деталі та затвердили план реструктуризації.
В електронний суд приходять повідомлення, про задовільнення їх позову, та стягнення з мене коштів на рахунок цих МФО.
На питання до адвоката як воно має бути? - відповідь що всі документи подали, клопотання, відзиви, та все що треба.
Також , про те що відкрито провадження про банкрутство - переглядається на іншому етапі справи (тобто вони не в курсі) Чи правильно все роблять люди, яким я оплатив їх послуги, чи щось йде не так?
Насторожують повідомлення з районного суду, де чорним по білому пише "Задовільнити , та стягнути на користь *** сумму" , хоча адвокат пише - що все ок.
Якщо у Вас процедура ще йде, то усі позови МФО мають підтягнутися до Вашого банкротства

В яку суму вам обійшлась процедура (арбітражного керуючого і т д)?

Чи можливе завершення справи про банкрутсво без явки боржника в суд особисто? Тобто через свого представника. Гугл каже, що таке може бути, як я розумію, рішення за суддею. А на практиці як воно?

Останнє редагування:
Чи можливе завершення справи про банкрутсво без явки боржника в суд особисто? Тобто через свого представника. Гугл каже, що таке може бути, як я розумію, рішення за суддею. А на практиці як воно?
Залежить від суду

Доброго дня.
На мій погляд, щось робиться неправильно. При відкритті справи про банкрутство суд згідно Кодексу про банкрутство має винести ухвалу про введення мораторію на стягнення боргів поки розглядається справа про банкрутство. Я сама проходила процедуру банкрутства і в мене було так. Тобто, якщо хтось пішов в інший суд з позовом про стягнення боргу або зробив виконавчий напис нотаріуса, замість того, щоб подати свої вимоги у справі про банкрутство паралельно, то саме тут і є порушення. І відзиви адвокатів мали б будуватись на цьому. Інші суди мали б просто закрити справу, а не виносити вердикти про стягнення боргів, бо на таке стягнення накладено мораторій.

Залежить від суду
В моїй практиці я за півтора роки, що йшов суд, жодного разу туди не ходила, лише представник.

І Ви задоволені процедурою залишилися?
Так задоволена. За 3 роки один із факторів подав позов до суду про стягнення заборгованості. Адвокат подав відзив про те, що даний борг визнаний погашеним іншим судом з додаванням ухвали суду. Пісоя чого заявник подав заяву про закриття провадження через відсутність предмету спору. Все. Справа закрита. Інші мовчати, але вже не страшно.

Подскажите, чисто для информации, как это работает?
Человек всем должен, а тут раз, и не должен 🤨
Ведь если разобраться, условно банкротами можно посчитать 90% клиентов МФО - ни жилья, ни работы (и денег на банкротство тоже нет)

Подскажите, чисто для информации, как это работает?
Человек всем должен, а тут раз, и не должен 🤨
Ведь если разобраться, условно банкротами можно посчитать 90% клиентов МФО - ни жилья, ни работы (и денег на банкротство тоже нет)
Это не волшебная палочка. Банкротство физ. лица создано для того, чтобы должник договаривался с кредиторами через план реструктуризации на 5 лет. Это долгая и муторная процедура, в которой нужно контролировать абсолютно все. Тем не менее, это единственный адекватный способ избавляться от долгов без бесконечных ВП и возможность выбраться.
Все кредиторы, которые являются на процедуру объединяются в один долг (реструктуризация) на пять лет. Платить в зависимости от зарплаты, в основном не больше 2000 в месяц. Что уже лучше, чем бесконечные проценты, угрозы и сплошное дно.
Кредиторы, которые не приходят на процедуру - автоматически списывают и они "не підлягають виконанню".
Цена процедуры не означает, что ты за одну секунду должен выложить 80к. Почти все дают возможность разбить сумму на платежи до 10 месяцев.

Это не волшебная палочка. Банкротство физ. лица создано для того, чтобы должник договаривался с кредиторами через план реструктуризации на 5 лет. Это долгая и муторная процедура, в которой нужно контролировать абсолютно все. Тем не менее, это единственный адекватный способ избавляться от долгов без бесконечных ВП и возможность выбраться.
Все кредиторы, которые являются на процедуру объединяются в один долг (реструктуризация) на пять лет. Платить в зависимости от зарплаты, в основном не больше 2000 в месяц. Что уже лучше, чем бесконечные проценты, угрозы и сплошное дно.
Кредиторы, которые не приходят на процедуру - автоматически списывают и они "не підлягають виконанню".
Цена процедуры не означает, что ты за одну секунду должен выложить 80к. Почти все дают возможность разбить сумму на платежи до 10 месяцев.
Mellissa, так а де їх взяти якщо в людини немає навіть на прожиття? Законодавство в нас пишуть не для людей.

Mellissa, так а де їх взяти якщо в людини немає навіть на прожиття? Законодавство в нас пишуть не для людей.
💯. Не для людей. Взагалі боржники МФО для всіх - сброд і нелюди, це факт. І відношення таке, наче ти всесвітній зрадник та монстр

💯. Не для людей. Взагалі боржники МФО для всіх - сброд і нелюди, це факт. І відношення таке, наче ти всесвітній зрадник та монстр
То ви щось собі надумали. Боржник то не страшно. А на думку інших пофіг.

Значит платить кредиторам всё-таки надо? Я думал банкрот это фсьо, денег нет!
Денег нет, но... кто ищет, тот всегда найдет 😂

То ви щось собі надумали. Боржник то не страшно. А на думку інших пофіг.
Не надумала. Просто мої спостереження🙂↔️

+++ Думаю самое главное это снятие психологического напряжения и тд,

Назад
Угорі