Банк требует полного погашения кредита

• Автор теми Автор теми Ирин
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 18
  • Перегляди Перегляди 2K

Ирин

Форумчанин
Дописи
290
Реакції
128
Бали
3625
Ирин не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Добрый день! Имеет ли право банк требовать полного погашения задолженности во время военного положения (кредитная карта)!? Дали месяц на закрытие долга! Заранее спасибо.

Добрый день! Имеет ли право банк требовать полного погашения задолженности во время военного положения (кредитная карта)!? Дали месяц на закрытие долга! Заранее спасибо.
Який банк?

Законних прав жодних.
Проте це нікого не спиняє.

Дякую за відповідь! Все розумію! Юристи щось скажуть на цей випадок!? На що
зсилатись при розмові!?)
Якщо вже повністю заглиблюватись в питання дострокового повернення кредиту по Монобанку, то тоді виникає наступне:
в Умовах та правилах обслуговування в АТ"Універсал Банк" є пункт 5.21, який встановлює: "Банк має право вимагати дострокового виконання Боргових зобов'язань в цілому або в певній Банком частці у разі невиконання Клієнтом зобов'язань за Договором. Клієнт зобов’язаний виконати вимогу Банку протягом 2 (двох) календарних днів з дня одержання повідомлення/вимоги Банку про виконання у новий термін/строк основного зобов`язання (всіх грошових зобов`язань) Клієнта за Договором (якщо інше не передбачено Договором). Повідомлення/вимогу, Банк направляє Клієнту у мобільний додаток".

Якщо вже повністю заглиблюватись в питання дострокового повернення кредиту по Монобанку, то тоді виникає наступне:
в Умовах та правилах обслуговування в АТ"Універсал Банк" є пункт 5.21, який встановлює: "Банк має право вимагати дострокового виконання Боргових зобов'язань в цілому або в певній Банком частці у разі невиконання Клієнтом зобов'язань за Договором. Клієнт зобов’язаний виконати вимогу Банку протягом 2 (двох) календарних днів з дня одержання повідомлення/вимоги Банку про виконання у новий термін/строк основного зобов`язання (всіх грошових зобов`язань) Клієнта за Договором (якщо інше не передбачено Договором). Повідомлення/вимогу, Банк направляє Клієнту у мобільний додаток".
Дякую)!і під час воєнного стану мають право?
І як мені бути!? Підкажіть, будь ласка?!

як би там не було, особисто я не бачу прямої залежності між "банк має право вимагати" і "клієнт зобов'язаний виконати вимогу банку прям аж бігом"

як би там не було, особисто я не бачу прямої залежності між "банк має право вимагати" і "клієнт зобов'язаний виконати вимогу банку прям аж бігом"
Прям аж бігом, це зрозуміло)! Домовлятись про реструктуризацію, чи що?

Дякую)!і під час воєнного стану мають право?
І як мені бути!? Підкажіть, будь ласка?!
Верховною Радою України було ухвалено Закон України № 2120-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану”. Новий закон змінює низку правил роботи банків та небанківських фінансових установ, зокрема тих, що надають послуги з кредитування.
Законом передбачено, що на час дії воєнного стану та в тридцятиденний строк після дня його припинення або скасування споживач не буде нести відповідальності перед кредитодавцем у разі прострочення виконання зобов’язань за споживчим кредитом.
Це стосується саме неустойки (штрафу, пені) та інших платежів, сплата яких передбачена договором про споживчий кредит за прострочення виконання (невиконання, часткове виконання) споживачем зобов’язань за таким договором.
Проте, в тих самих Умовах та правилах є пункт 8.6, який передбачає: Банк не несе відповідальності за невиконання або неналежне виконання своїх зобов'язань за Договором у разі, якщо виконання таких зобов'язань стає неможливе або утруднене, або затримується зважаючи на виникнення форс-мажорних обставин, що включає без обмежень прийняття, опублікування або зміну в тлумаченні або застосуванні будь-яких законодавчих або нормативних актів, рішень і т.п. державними або місцевими органами України або інших держав, Національним Банком України або центральними (національними) банками інших держав (у тому числі обмеження по конвертації переказу іноземних валют), в результаті яких виконання Банком своїх зобов'язань стає незаконним або неправомірним, а також саботаж, пожежі, повені, вибухи, стихійні лиха, громадянські заворушення, страйки і будь-які виступи працівників, повстання, заворушення, війни або дії урядів або будь-які інші обставини , що знаходяться поза розумним контролем Банку ( «Форс-мажор»). Якщо сторони не досягнуть письмової угоди про зворотне, при настанні причин непереборної сили Банк має право призупинити виконання своїх зобов'язань за Договором, які потрапляють під дію причин непереборної сили, до моменту припинення дії таких обставин непереборної сили.
Тобто, встановлео лише те, що Банк не несе відповідальності ха невиконання обов'язків перед Клієнтом у зв'язку з виникненнм форс-мажорних обставин. Стосовно права Клієнта при таких обставинах - нічого не вказано (що не дивно в Кредитних договорах).

Взагалі, що варто зазначити про Монобанк: і під час воєнного стану вони звертаються до суду з позовами про стягнення заборгованості.
Тому, є 2 варіанти ситуації: 1) домовлятись про реструктуризацію; 2) чекати суду і боротись в судовому порядку.

А рестукторизация у них еще такое себе дело(( - внесите 30 тис сначала, а потом они разбивают сумму
Как по мне -я поняла что моно это самый извините *ублюдс...банк* это чуть ли не единственный банк который в военное положение подает в суд , повысил комиссии и прочее-гореть бы ему в аду

А рестукторизация у них еще такое себе дело(( - внесите 30 тис сначала, а потом они разбивают сумму
Как по мне -я поняла что моно это самый извините *ублюдс...банк* это чуть ли не единственный банк который в военное положение подает в суд , повысил комиссии и прочее-гореть бы ему в аду
У Вас был такой опыт судя по отзыву?

Не наговаривайте. Отличный банк.
С введением военного положения ни разу больше таких IMG_20220909_204029.jpg
сообщений не получал. Сумму зафиксировали на 130к+. За все время с тех пор 2 раза позвонили, вежливо напомнив, что надо погасить долг, на что я вежливо отказал.
Всё. Дальше себе жду подачи в от них иска в суд.

Кросспостинг
Прошу відгукнутися в особисті юристів. Треба оцінити ситуацію. монЯ виставив претензію та став погрожувати. Я мобілізований, через н-копняків зафіксував їм цей факт. Треба планувати майбутнє )))

Добрий день,підкажіть як у вас справи. Така сама ситуація. Буду дуже вдячна за відповідь.

Добрий день,підкажіть як у вас справи. Така сама ситуація. Буду дуже вдячна за відповідь.
Добрий день)! Остання розмова з моно була в кінці грудня 2022 (( в мене поки тиша з ними. Не дійшла до них, ідея банк всі соки вижимає...((в моноприложение не заходила, мабуть щось пишуть?!))поки така ситуація.

Назад
Угорі