Аліменти.Чи мають право виконавці арештовувати рахунок та списувати кошти з дитячих аліментів?

• Автор теми Автор теми Djessimy
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 19
  • Перегляди Перегляди 458

Djessimy

Форумчанин
Дописи
419
Реакції
150
Бали
5125
Djessimy не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Накладенно арешт на картку, на яку приходять лише дитячі аліменти. Чи мають право виконавці арештовувати рахунок та списувати кошти з дитячих аліментів?

Накладенно арешт на картку, на яку приходять лише дитячі аліменти. Чи мають право виконавці арештовувати рахунок та списувати кошти з дитячих аліментів?
Ні. Звісно що не мають. Беріть довідку з банку що це цільовий рахунок на дитячі гроші і відправляйте виконавцю.
Вони ж не розбираються що то за рахунок. Блочать все.

Ні. Звісно що не мають. Беріть довідку з банку що це цільовий рахунок на дитячі гроші і відправляйте виконавцю.
Вони ж не розбираються що то за рахунок. Блочать все.
Цільовий це який? У мене звичайна картка приват банку на яку вже 15 років приходять лише аліменти. Це рахується чи має бути спеціальна картка?

Цільовий це який? У мене звичайна картка приват банку на яку вже 15 років приходять лише аліменти. Це рахується чи має бути спеціальна картка?
Цільовим і називаються рахунки призначені для отримання соціалки, пенсії тощо.
Вам потрібно показати і доказати тому пеньку що на цей рахунок приходять лишень аліменти і більше нічого.
Але можете зробити простіше і відправити заяву на 13400. ( це якщо там немає більших сум, бо можуть списати )

Цільовим і називаються рахунки призначені для отримання соціалки, пенсії тощо.
Вам потрібно показати і доказати тому пеньку що на цей рахунок приходять лишень аліменти і більше нічого.
Але можете зробити простіше і відправити заяву на 13400.
Ага. Тільки в мене аліменти майже 25 тисяч.
Я б можливо з них і оплатила юриста щоб зняти вп.

Я б можливо з них і оплатила юриста щоб зняти вп.
Тоді почекайте відповіді когось з юристів
Або ж самі зверніться до котрогось з форуму

Напис
В банку сказали що аліменти це не цільові кошти. Цільові це лише пенсія. А аліменти офіційно ідуть від військової частини. А вони розказують що це просто мені хтось гроші на картку кидаює.

Djessimy, ціна питання 3-5 тисяч. 90-100 днів з поверненням всіх коштів (і за адвоката і стягнутих, якщо таки щось візьмуть). А тим часом пишіть заяву на 13400.

Напис
В банку сказали що аліменти це не цільові кошти. Цільові це лише пенсія. А аліменти офіційно ідуть від військової частини. А вони розказують що це просто мені хтось гроші на картку кидаює.
1. Аліменти, одержані на дитину, є власністю дитини.

2. Той із батьків або інших законних представників дитини, на ім’я якого виплачуються аліменти, розпоряджається аліментами виключно за цільовим призначенням в інтересах дитини.

відповідно, аліменти це не ваші гроші, а дитини.
арештовувати майно особи, яка не є боржником у виконавчому провадженні, не можна))))
отже, звертайтесь до виконавця, прикладайте копію рішення суду про стягнення аліментів на користь дитини, беріть довідку із банку про зарахування аліментів на ваш рахунок і нехай знімає арешт

1. Аліменти, одержані на дитину, є власністю дитини.

2. Той із батьків або інших законних представників дитини, на ім’я якого виплачуються аліменти, розпоряджається аліментами виключно за цільовим призначенням в інтересах дитини.

відповідно, аліменти це не ваші гроші, а дитини.
арештовувати майно особи, яка не є боржником у виконавчому провадженні, не можна))))
отже, звертайтесь до виконавця, прикладайте копію рішення суду про стягнення аліментів на користь дитини, беріть довідку із банку про зарахування аліментів на ваш рахунок і нехай знімає арешт
Так банк не дає. Каже що це не аліменти а фізичне зарахування.
Ось так кожен місяць приходять аліменти

Вкладення

• IMG_20230720_113244.webp
    IMG_20230720_113244.webp
    15.4 Кб · Перегляди: 56

Ось так кожен місяць приходять аліменти
ну..призначення платежу аліменти.
візміть просто виписку по рахунку, там повинно бути видно, що за кошти приходять

ну..призначення платежу аліменти.
візміть просто виписку по рахунку, там повинно бути видно, що за кошти приходять
А як правильно написати заяву?
Зробила довідку за 3 роки. І було одне зарахування цього місяця не аліментів. Батько переказував дитині. Це якось вплине на ситуацію?

А як правильно написати заяву?
Зробила довідку за 3 роки. І було одне зарахування цього місяця не аліментів. Батько переказував дитині. Це якось вплине на ситуацію?
заява пишеться в довільній формі.
видаліть цей місяць))) якщо виконавець буде "супер принциповим" то причепиться

і нехай знімає арешт
[POSTS=1000]давно хотів поцікавитись, чи реальний варіант познімати арешт з рахунків на які надходять цільові виплати, + окремо щоб був розблокований рахунок для видаткових операцій для 13 400 :D [/POSTS]

Хм..питання цікаве)))
Думаю да. Якщо почерзі це робити
просто є сумніви що це з усіма прокатить, але реально законодавчих перешкод нема (як на мене) для таких от маніпуляцій (цільові значить цільові, не арештовуються апріорі), не цільові - в рамках 13 400.

просто є сумніви що це з усіма прокатить, але реально законодавчих перешкод нема (як на мене) для таких от маніпуляцій (цільові значить цільові, не арештовуються апріорі), не цільові - в рамках 13 400.
З цільовими рахунками теж не все так просто)))
Враховуючи, що їх майже не відкривають.

Назад
Угорі