Щоденник 4 місяці без нових кредитів

• Автор теми Автор теми Судачок
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 1
  • Перегляди Перегляди 65

Судачок

Читач
Дописи
4
Реакції
4
Бали
3
Судачок не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня шановно спільното! Перш за все хочу подякувати усім Вам за існування і активність цього форуму, адже для багатьох читачів і для мене в тому числі, Ви виявились вогником у кінці тунелю, який допомогає вилізти з боргової ями. Поділюсь і я з Вами свої шляхом виходу з цього становища. Останні 15 років я постійно жив у боргах, спочатку це була 1 кредитна картка з невеликим лімітом, котрий одразу закривав після отримання заробітної плати, потім з'явилась друга кредитка і третя і довго "відпочивали" вони у гаманці. Приблизно у 2014 році почалось суттєве погіршення мого фінансового положення, з'явились затримки по зарплаті на місяць два, три і більший термін і почалися "ігри" зі зняттям з однієї картки на покриття іншої, збільшились кредитні ліміти. Через свою нерішучість довгий час не наважувався змінити робоче місце, проте це трапилось у 2017, з'явилось відчуття стабільності і впевненості, навіть закрив одну з карток, інші 2 відклав у довгий ящик і просто платив щомісячні платежі. Занадто був впевнений у своєму стабільному заробітку і попросту витрачав заробітну плату на різні несуттєві "хотілки", нічого не відкладав і не заморочувався з кредитками. У 2020 почалась пандемія, фінансовий стан знов суттєво погіршився і знову почались позичання в МФО спочатку в одному, через місяць у другому. Півроку на цих "качелях" прокатався проте зміг закрити позики МФО. Далі у 2021 потрапив в ДТП по своїй вині і знов набрався кредитів, закрив. 2022рік - повномаштабне вторгнення, втрата роботи, довгі безуспішні пошуки нової роботи, підробітку ледь вистачало на існування і сплату щомісячних платежів по кредитним карткам, додалась ще одна картка з якої знімав гроші для погашення відсотків по першим, потім складна і дорога операція і післяопераційна реабілітація яка затягнулася майже на рік, дякувати батькам що допомагали фінансово весь цей час, проте за весь час так і не наважився їм розказати про борги по кредитним карткам і вважаю це великою помилкою. Після реабілітації все ж знайшов роботу, проте постійно трішки не вистачало грошей і почались знов позики в МФО, спочатку одне, потім друге, третє ....ну й далі вже як у всіх-пролохації на пролохації і як сніжний ком за 7 - 8 місяців з'явилось 9 кредитів в МФО і 3 старі по кредитним карткам у банках. Психологічно настільки задавило що інтересу взагалі ні до чого не було, постійно ходив як в тумані з однієї думкою, де знайти, позичити чи хоч трішки підзаробити щоб закрити ці пролохації. Десь приблизно 4 місяці тому натрапив на цей форум, почитав що як, зрозумів що у такому становищі я не один і що бувають набагато гірші випадки і що люди стараються і потроху виходять з цього становища.

3 місяці назад зібрався з силами і пішов у прострочку. Далі приведу список МФО з боргами в якому вони статусі, що закрито за 3 місяці на данний момент і у який спосіб закрито :

Приватбанк - борг 20 000+ кредитна картка(плачу щомісячні відсотки без прострочень)
Моно банк 27 0000 борг ( плачу щомісячні відсотки без прострочень)
УкрСиббанк 9000 (плачу щомісячні відсотки без прострочень)
МФО:
Moneyveo - 24 000 тіло (пролохації майже рік, на 30+ день домовився шляхом листування через електронну пошту, ЗАКРИТО за 16 000 одним платежем)
Credit Plus - тіло 13 000 (приблизно 9 місяців пролохації, на 30 день самі запропонували закрити за тіло, ЗАКРИВ)
SelfieCredit - 14 000 тіло (пролохації на 6000 грн, Три тижні постійних перемовин після 30 дня прострочення, списали штрафи, частину відсотків до суми у 20 000 і розбили на 2 щомісячні платежі по 10 000, ВНЕСЕНО ПЕРШИЙ ПЛАТІЖ) можливо потрібно було ще помурижити на більш лояльні умови, інформації по ним не сильно багато.
Credit Cassa - тіло 23 000 (нагодував купою пролохацій ще й з оплатою нарахованих штрафів через прострочення на півтіла -НЕ ЗАКРИТО, перший місяць нагадували про заборгованість - зараз мовчок, тихенько нараховують відсотки на реструктуризацію, на будь які поступки не ідуть. P.s. аналізував їх договір їх договір і виписку по проплатам, вони замість штрафу на прострочення нараховують щоденно річні відсотки за ст. 625 ЦКУ, а згідно п.18 перехідних положень до ЦКУ нарахування штрафів за цією статтею у період дії військового стану - скасовано, можливо щось порадять юристи і у подальшому з ними домовлюсь про перерахунок сплачених штрафів на користь тіла кредиту, якщо вийде то з ними не те що кредит повністю сплачено, а й наявна переплата.
Limon credit -8000 тіло (через місяць продали Таліону, ніяких вигідних пропозицій від них не поступало, дзвонили оточенню, але то таке, поки що не знаю що з ними робити, зайвих грошей немає. НЕ ЗАКРИТО)
ClickCredit - тіло 3500 ( затупив, не зняв галочку з автоматичного списання коштів, прострочення немає, НЕ ЗАКРИТО)
Credit7 -тіло 4000( нараховують відсотки, іноді шлють смски. НЕ ЗАКРИТО)
Швидко гроші - тіло 4000( ЗАКРИТО за тіло у перший місяць, коли нараховують 0.01%)
Сума боргу за тілом на початок прострочення:
Банки - 56 000
МФО - 83 500грн
Поточна сума боргу:
Банки - 56 000грн
МФО - 48 500
P s. Потроху буду оновлювати інформацію. Якщо є якісь питання або поради - завжди готовий вислухати або допомогти.
Борги - це не кінець світу, як виявилось, головне дисциплінувати себе і за будь-яких обставин не брати те що не зможеш віддати.

Останнє редагування:
Назад
Угорі