Вітаю!
Хочу поділитися своєю історією.
Мені до 30 років.
Не одружений.
Не маю активів, на які може накласти арешт суд.
В січні в мене було $30 тис. і жодних боргів. Заробив на крипті.
З лютого по червень все злив.
Заліз в борги перед друзями та МФО.
Пройшов через всі 5 стадій прийняття: був і розпач, і гнів, і депресія, зараз лишається лише сухе сприйнття фактів, і, сподіваюсь, раціональні дії.
Станом на серпень 2024 у мене відкриті позики у 31 МФО. Сума по тілу - 357 тис. грн + 500 USDT BitCapital. Перші прострочки почалися тільки кілька тижнів тому.
Жодної комунікації з МФО, крім послати на**й БітКепітал, не було.
Маю стабільний заробіток трохи більше 100 тис. на місяць. Активно шукаю додатковий заробіток.
Починаючи з вересня зможу алокувати на покриття контор по +-40 тис. на місяць, і, потенційно, більше з кожного наступного місяця.
Планую писати апдейти на форум раз на один-два тижні.
Структура буде наступна:
- зміни в заборгованості
- пропозиції МФО
- моя комунікація з МФО
- мобільний терор
- комунікація з юристами
- план дій
- інше
7 Серпня 2024
зміни в заборгованості
- ніяких змін до вересня не планується
пропозиції МФО
- кредит 7 пропонував тіло + 20%, цілком нормально, заплатив би якби було чим
- нічого суттєвого від інших
моя комунікація з МФО
- повний ігнор. Блок викликів з невідомих номерів.
мобільний терор
- BitCapital дзвонили батькам (певно по місцю прописки знайшли контакти). Я їх завчасно попередив. Дзвонять тиждень поспіль кожен день 1-2 рази їм. Погрожують забрати квартиру і обдзвонити сусідів. Сьогодні їм передзвонив і послав їх нах*й. Батьки також адекватні, і таким самим чином з ними спілкуються.
- отримую приглушені дзвінки від різних номерів щохвилинно.
- інші контори поки що більш менш адекватно комунікують. Десь штук 5 також вийшли на батьків, які лаконічно відповідали що ніякого стосунку до моїх справ не мають.
- цікаво чи вони підуть далі і вийдуть на друзів. Е Гроші додаток є, з прострочкою, проте ніяких продзвонів контактів не було. Є гіпотеза що на iOS якщо ти не поділишся вручну списком контактів, вони його і не отримають.
- на роботі повідомив начальнику щодо своєї ситуації. Він готовий ігнорити.
- планую зробити розсилку на весь список контактів щодо того, що їм можуть телефонувати шахраї щодо мого боргу і щоб вони слали подібних на*уй і казали що не знають мене.
комунікація з юристами
- зв'язався з юристом для того щоб побудувати стратегію майбутніх дій. Попередньо проговорили наступні кроки, чіткого плану поки нема. Очікую повної консультації (700 грн).
- спілкувався з кількома конторами які готові від 10 тис. допомагати вирішувати питання. Звучить солодко. Там де солодко, там, як правило, обман. Цей варіант відкидаю.
план дій
- поки що все гнучко, немаю конкретної стратегії
- видалив акаунти у всіх соц мережах та у вайбері. Лишив лише телеграм та обмежив доступ до зв'язку зі мною
- попередив батьків та розказав правду
- попередив начальника на роботі та розказав правду
- повний ігнор МФО з мого боку
- попередньо думав проговорити з юристом варіант написання фізичних листів до кожної МФО з проханням реструктуризації. Після листів відповідати тільки на пропозиції щодо зменшення відсотків. Вести комунікацію виключно через окремо створену пошту. Погоджуватися тільки на розтермінування від 6 місяців та сумою відсотків не більше 20% від тіла. Ігнорувати будь-які інші повідомлення. Нема наївної надії що це спрацює, проте думаю що це буде гарним аргументом в майбутньому, в суді.
інше
- ментально наче норм почуваюсь
- по дурості не робив ніяких фін подушок, і тепер розгрібаю наслідки. Треба дотягнути до кінця місяця. На балансі стабільно до 1-4 тис грн, це нестерпно. До та після основної роботи таксую. Я люблю таксувати.
- активно намагаюсь взяти якісь додаткові проекти по профілю діяльності. Є два потенційних клієнти. Побачимо. Це сильно полегшило б життя.
Перелік кредитів
Від 20 тис. грн (8 штук)
- Е Гроші
- Аванс
- Кредит 7
- Манівео
- КредитПлюс
- Мілоан
- Топ1
- BitCapital
Між 10 та 20 тис. грн (8 штук)
- ШвидкоГроші