Щоденник 31 МФО. 380 тис. грн. боргу по тілу. Перші прострочки - Серпень 2024.

Яка фіолетова кнопка???))
Найдёте и мне подскажите
Ну найприкольніше було десь місяць тому, коли вони задовбували колишню дружину вітчима, яку я в житті не бачив. Казали що підпалять їй двері. Вона обіцяла заяву на мене і на них написати, але хз що з цього вийшло)))

3 місяці тому, продзвонили трохи контакти, йолоп з їх контори казав, що він слідчий, і я в розшуку по кримінальній статті за шахрайтсво. Абсурд, звісно ніхто не повірив.

А так нічого особливо не відбувалось.

Я думаю їх закривати через пару місяців за тіло, винен їм 500 баксів.
Жесть... А сколько они сейчас хотят?

Та 5 років, то вже інша справа, я в прострочках всього лиш 4 місяці. Було б 5 років, я б теж певно забив би.

Закрив FinX за 3к грн (60% від тіла, хоча по УБКІ тіло світилось 7к, але я отримував по факту 5к, якщо не помиляюсь) на 90+ день просрочки, 5 листопада 2024.
Отримав смску сьогодні, набрав оператора, і закрив. Просив гарантійку, проте сказали, що якщо тіло менше 10к, то не надають. Вагався, але повірив, 3к грн не ультимативна сума, все ж.
На пошту надіслали лист-прощення, який треба фізично роздрукувати та підписати, і переслати їм назад.

Наче все гуд.

Загальна сума боргу тілом по МФО наразі складає 336 тис. грн з 383 тис., які були станом на липень. В прострочках від 90 до 120 днів. Прогнозоване закриття -- 4-12 місяців (всіх, хто пійде на тіло, буду закривати до лютого-березня, всіх хто не пійде -- або пізніше або вже через суд).
По друзям: $8000 з $13000, також набрав в червні/липні. Прогнозоване закриття -- 6-7 місяців.
По банкам: ~140 тис. тіло + ~15 тис. відсотки. Моно (плачу відсотки, бо тут ФОП), ПУБМ, ТасКом, Izi. Прогнозоване закриття -- 6-18 місяців, буду просити реструктуризацію, побачимо як піде, чим довше, тим краще.
Той лист" прощення" що вам надіслала шарага для підпису, вам потрібно буде в налоговій оподаткування зробити. Прощену суму множите на 19,5 %. Це все у 2025 році зробіть. Так як це вже вважається ваш дохід. Тому не зволікайте, бо там також є штрафи і пеня якщо вчасно не оплатити податок. Завжди звертайте увагу на гарантійний лист, що саме вони пишуть чи "списано" чи "прощено".

я так розумію що то стандартні півтора тіла чи як? бо як на 90+ днів щось малувато))
так, 1.5 тіла
Той лист" прощення" що вам надіслала шарага для підпису, вам потрібно буде в налоговій оподаткування зробити. Прощену суму множите на 19,5 %. Це все у 2025 році зробіть. Так як це вже вважається ваш дохід. Тому не зволікайте, бо там також є штрафи і пеня якщо вчасно не оплатити податок. Завжди звертайте увагу на гарантійний лист, що саме вони пишуть чи "списано" чи "прощено".
дуже дякую за пораду!

так, 1.5 тіла

дуже дякую за пораду!
Вспомнил что читал где-то тут. Мол гарантийную скинули то ли fcredit то ли finx. А в ней белыми буквами (что бы не заметили) было написано то самое прощення. Что за фортель — не знаю, но смотрите лучше на всяк случай в оба. Пусть там будет чёрным списано, тогда и норм думаю будет.

Вітаю!
Хочу поділитися своєю історією.

Мені до 30 років.
Не одружений.
Не маю активів, на які може накласти арешт суд.
В січні в мене було $30 тис. і жодних боргів. Заробив на крипті.
З лютого по червень все злив.
Заліз в борги перед друзями та МФО.
Пройшов через всі 5 стадій прийняття: був і розпач, і гнів, і депресія, зараз лишається лише сухе сприйнття фактів, і, сподіваюсь, раціональні дії.

Станом на серпень 2024 у мене відкриті позики у 31 МФО. Сума по тілу - 357 тис. грн + 500 USDT BitCapital. Перші прострочки почалися тільки кілька тижнів тому.

Жодної комунікації з МФО, крім послати на**й БітКепітал, не було.

Маю стабільний заробіток трохи більше 100 тис. на місяць. Активно шукаю додатковий заробіток.

Починаючи з вересня зможу алокувати на покриття контор по +-40 тис. на місяць, і, потенційно, більше з кожного наступного місяця.

Планую писати апдейти на форум раз на один-два тижні.

Структура буде наступна:
  1. зміни в заборгованості
  2. пропозиції МФО
  3. моя комунікація з МФО
  4. мобільний терор
  5. комунікація з юристами
  6. план дій
  7. інше
7 Серпня 2024
зміни в заборгованості

- ніяких змін до вересня не планується

пропозиції МФО
-
кредит 7 пропонував тіло + 20%, цілком нормально, заплатив би якби було чим
- нічого суттєвого від інших

моя комунікація з МФО
-
повний ігнор. Блок викликів з невідомих номерів.

мобільний терор
-
BitCapital дзвонили батькам (певно по місцю прописки знайшли контакти). Я їх завчасно попередив. Дзвонять тиждень поспіль кожен день 1-2 рази їм. Погрожують забрати квартиру і обдзвонити сусідів. Сьогодні їм передзвонив і послав їх нах*й. Батьки також адекватні, і таким самим чином з ними спілкуються.
- отримую приглушені дзвінки від різних номерів щохвилинно.
- інші контори поки що більш менш адекватно комунікують. Десь штук 5 також вийшли на батьків, які лаконічно відповідали що ніякого стосунку до моїх справ не мають.
- цікаво чи вони підуть далі і вийдуть на друзів. Е Гроші додаток є, з прострочкою, проте ніяких продзвонів контактів не було. Є гіпотеза що на iOS якщо ти не поділишся вручну списком контактів, вони його і не отримають.
- на роботі повідомив начальнику щодо своєї ситуації. Він готовий ігнорити.
- планую зробити розсилку на весь список контактів щодо того, що їм можуть телефонувати шахраї щодо мого боргу і щоб вони слали подібних на*уй і казали що не знають мене.

комунікація з юристами
- зв'язався з юристом для того щоб побудувати стратегію майбутніх дій. Попередньо проговорили наступні кроки, чіткого плану поки нема. Очікую повної консультації (700 грн).
- спілкувався з кількома конторами які готові від 10 тис. допомагати вирішувати питання. Звучить солодко. Там де солодко, там, як правило, обман. Цей варіант відкидаю.

план дій
-
поки що все гнучко, немаю конкретної стратегії
- видалив акаунти у всіх соц мережах та у вайбері. Лишив лише телеграм та обмежив доступ до зв'язку зі мною
- попередив батьків та розказав правду
- попередив начальника на роботі та розказав правду
- повний ігнор МФО з мого боку
- попередньо думав проговорити з юристом варіант написання фізичних листів до кожної МФО з проханням реструктуризації. Після листів відповідати тільки на пропозиції щодо зменшення відсотків. Вести комунікацію виключно через окремо створену пошту. Погоджуватися тільки на розтермінування від 6 місяців та сумою відсотків не більше 20% від тіла. Ігнорувати будь-які інші повідомлення. Нема наївної надії що це спрацює, проте думаю що це буде гарним аргументом в майбутньому, в суді.

інше
- ментально наче норм почуваюсь
- по дурості не робив ніяких фін подушок, і тепер розгрібаю наслідки. Треба дотягнути до кінця місяця. На балансі стабільно до 1-4 тис грн, це нестерпно. До та після основної роботи таксую. Я люблю таксувати.
- активно намагаюсь взяти якісь додаткові проекти по профілю діяльності. Є два потенційних клієнти. Побачимо. Це сильно полегшило б життя.

Перелік кредитів

Від 20 тис. грн (8 штук)

- Е Гроші
- Аванс
- Кредит 7
- Манівео
- КредитПлюс
- Мілоан
- Топ1
- BitCapital

Між 10 та 20 тис. грн (8 штук)
- ШвидкоГроші
- Слон
- MyCredit
- ClickCredit
- Money4You
- Treba
- Limon
- FinSfera

До 10 тис. грн (15 штук)
-
все інше.
Привіт підскажи яка зараз ситуація по МФО? І скільки уже просрочки ?

По МФО після FinX змін не було.

Сфокусований на тому, щоб двом з трьох друзів віддати гроші в найближчі тижні, і потім переключитись на МФО.

На мене подає в суд ШвидкоГроші (Споживчий центр).
Буквально сьогодні в Ел. Суді побачив що створено протокол розподілу справи між суддями.

Хтось знає чи є сенс з ними намагатись домовитись за тіло-півтора чи краще судитись вже йти?

Тіло 13 тис., хочуть 30 тис (в кабінеті).

Сфокусований на тому, щоб двом з трьох друзів віддати гроші в найближчі тижні, і потім переключитись на МФО.

Буквально сьогодні в Ел. Суді побачив що створено протокол розподілу справи між суддями.

Хтось знає чи є сенс з ними намагатись домовитись за тіло-півтора чи краще судитись вже йти?

А платежи были?

Скільки у Вас протермінування в них?

Та 5 років, то вже інша справа, я в прострочках всього лиш 4 місяці. Було б 5 років, я б теж певно забив би.

Закрив FinX за 3к грн (60% від тіла, хоча по УБКІ тіло світилось 7к, але я отримував по факту 5к, якщо не помиляюсь) на 90+ день просрочки, 5 листопада 2024.
Отримав смску сьогодні, набрав оператора, і закрив. Просив гарантійку, проте сказали, що якщо тіло менше 10к, то не надають. Вагався, але повірив, 3к грн не ультимативна сума, все ж.
На пошту надіслали лист-прощення, який треба фізично роздрукувати та підписати, і переслати їм назад.

Наче все гуд.

Загальна сума боргу тілом по МФО наразі складає 336 тис. грн з 383 тис., які були станом на липень. В прострочках від 90 до 120 днів. Прогнозоване закриття -- 4-12 місяців (всіх, хто пійде на тіло, буду закривати до лютого-березня, всіх хто не пійде -- або пізніше або вже через суд).
По друзям: $8000 з $13000, також набрав в червні/липні. Прогнозоване закриття -- 6-7 місяців.
По банкам: ~140 тис. тіло + ~15 тис. відсотки. Моно (плачу відсотки, бо тут ФОП), ПУБМ, ТасКом, Izi. Прогнозоване закриття -- 6-18 місяців, буду просити реструктуризацію, побачимо як піде, чим довше, тим краще.
Скажіть, будь ласка, як себе поводили FinX? Маю теж в них кредит, але у просрочці..

Slon пропонує за 60% від тіла закрити. Але пропонують з дня на день.
У когось з ними був досвід? Чи запропонують ще протягом місяця?

Тіло 13 тис.

Які новини по швидко гроші? Теж позов від них прийшов

Назад
Угорі Унизу