20-30-40-50%???

• Автор теми Автор теми Рамхат
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 69
  • Перегляди Перегляди 2K

Рамхат

Форумчанин
Дописи
107
Реакції
67
Бали
193
Рамхат не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго вечора.
Шановні юристи, поясніть будьласка!
Прийшли від 3-х виконавців подарунки в бухгалтерію роботодавця.
В кожному пишуть "вирахувати 20%".
Бухгалтер говоре що буде першим двом по 20 а третьому тільки 10 відраховувати.
На форумі бачив що пишуть не більше 20% взагалі.
Так все-таки скільки ж і чому? Чи маються якісь закони? Скажіть які саме!

І як 20% взагалі то як це виходе?
В порядку живої черги тож першому по 20% відраховуватиму а остальні будуть чекати 5 років? Чи кожному по 6.6% в моему випадку (коли 3 виконавчих)?
Хто зробив написи? Які кантори?
Дорошкевич, Павелків, Грінбер

В порядку живої черги тож першому по 20% відраховуватиму а остальні будуть чекати 5 років? Чи кожному по 6.6% в моему випадку (коли 3 виконавчих)?

А МФО чи банки?

Доброго вечора.
Шановні юристи, поясніть будьласка!
Прийшли від 3-х виконавців подарунки в бухгалтерію роботодавця.
В кожному пишуть "вирахувати 20%".
Бухгалтер говоре що буде першим двом по 20 а третьому тільки 10 відраховувати.
На форумі бачив що пишуть не більше 20% взагалі.
Так все-таки скільки ж і чому? Чи маються якісь закони? Скажіть які саме!
Стаття 70. Розмір відрахувань із заробітної плати, пенсії, стипендії та інших доходів боржника

1. Розмір відрахувань із заробітної плати, пенсії, стипендії та інших доходів боржника вираховується із суми, що залишається після утримання податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

2. Із заробітної плати боржника може бути утримано за виконавчими документами до погашення у повному обсязі заборгованості:

у разі стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю особи, у зв’язку із втратою годувальника, майнової та/або моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням, - 50 відсотків;

{Абзац другий частини другої статті 70 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2234-VIII від 07.12.2017}

за іншими видами стягнень, якщо інше не передбачено законом, - 20 відсотків.

З пенсії може бути відраховано не більш як 50 відсотків її розміру на утримання членів сім’ї (аліменти), на відшкодування збитків від розкрадання майна підприємств, установ і організацій, на відшкодування пенсіонером шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а також у зв’язку із смертю потерпілого, на повернення переплачених сум заробітної плати в передбачених законом випадках.

За іншими видами стягнень може бути відраховано не більш як 20 відсотків пенсії.

3. Загальний розмір усіх відрахувань під час кожної виплати заробітної плати та інших доходів боржника не може перевищувати 50 відсотків заробітної плати, що має бути виплачена працівнику, у тому числі у разі відрахування за кількома виконавчими документами. Це обмеження не поширюється на відрахування із заробітної плати у разі відбування боржником покарання у виді виправних робіт і стягнення аліментів на неповнолітніх дітей. У таких випадках розмір відрахувань із заробітної плати не може перевищувати 70 відсотків.

Стаття 46. Черговість задоволення вимог стягувачів у разі недостатності стягнутої суми для задоволення вимог стягувачів

1. У разі якщо під час розподілу грошових сум у випадку, передбаченому пунктом 3 частини першої статті 45 цього Закону, стягнутої суми недостатньо для задоволення вимог стягувачів за виконавчими документами, кошти розподіляються виконавцем між стягувачами в такій черговості:

1) у першу чергу задовольняються забезпечені заставою вимоги щодо стягнення з вартості заставленого майна;

2) у другу чергу задовольняються вимоги щодо стягнення аліментів, відшкодування збитків та шкоди, завданих внаслідок кримінального або адміністративного правопорушення, каліцтва або іншого ушкодження здоров’я, а також у зв’язку із втратою годувальника;

3) у третю чергу задовольняються вимоги працівників, пов’язані з трудовими правовідносинами;

4) у четверту чергу задовольняються вимоги стягувачів за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, вимоги щодо збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та вимоги щодо податків та інших платежів до бюджету;

5) у п’яту чергу задовольняються всі інші вимоги.

2. Вимоги стягувачів кожної наступної черги задовольняються після задоволення в повному обсязі вимог стягувачів попередньої черги. У разі якщо стягнутої суми недостатньо для задоволення в повному обсязі всіх вимог однієї черги, вимоги задовольняються пропорційно до належної кожному стягувачу суми. Вимоги стягувачів щодо виплати заборгованості із заробітної плати та інші вимоги, пов’язані з трудовими правовідносинами, задовольняються в порядку надходження виконавчих документів.

У разі якщо виконавчі документи щодо виплати заборгованості із заробітної плати та інших вимог, пов’язаних із трудовими правовідносинами, надійшли протягом одного дня і стягнутої суми недостатньо для задоволення в повному обсязі всіх вимог за такими виконавчими документами, відповідні вимоги задовольняються пропорційно до належної кожному стягувачу суми.

а просто для особо одаренных 20 или 50? Лень читать, чесслово
я не Тарас, но осмелюсь ответить, что если несколько выконавчих проваджень то в сумме на них могут отчислять 50 процентов дохода

[@Tarass, мій Вам поклон за інфо!!! Але для чайника розшифруйте все-таки 20 чи 50%

[@Tarass, мій Вам поклон за інфо!!! Але для чайника розшифруйте все-таки 20 чи 50%
я чуть выше написал свое мнение))))
Рамхат
а вобще, сделайте проще)) пусть ваша бухгалтерия (ну или вы составите письмо, а руководитель подпишет) напишет всем исполнителям, с просьбой разьяснить порядок исполнения))) кому и сколько))) может хоть у кого то ума хватит вспомнить про обьедененное исполнительное производство))

Не знаю,як у кого,у мене прийшли на роботу два впровадження,бухгалтерія відправила назад пепі в звязку з тим,що в мене й так відраховують 50 відсотків по аліментам.Тим паче зношу в суді їхні хотілки...Так що Віра залишиться без копієчки,а то вже напевно почала думати ,що ж собі купити за Русланові "бабки"... Ну і фінфорс з авентусом в попі,як мінімум років з пять,це в випадку,якщо я програю....

Назад
Угорі